Kaosu UEFA ile çözeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Kaosu UEFA ile çözeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2012 00:00

Futbol Federasyonu’nun 41. başkanı olan Yıldırım Demirören, “UEFA ile diyaloglarımızı en iyi şekilde kurup kaostan çıkmanın yolunu arayacağız” dedi. Yeni başkan, şike konusunda Etik Kurulu raporunu aldıktan sonra Avrupa futbolunun patronu ile yeniden pazarlığa oturarak yeni bir yol haritası çizecek.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nda tek aday olarak agerçekleştirilen genel kurulda, divan başkanı Yalçın Karadeniz, yapılan oylama sonucunda geçerli 229 oyun 221’ini alan Beşiktaş eski başkanının, TFF’nin yeni başkanı olarak seçildiğini bildirdi. Böylece TFF’nin 41. başkanı olan Demirören, “Biliyoruz ki çok zor bir görev alıyoruz. Bu zorlukları da hep birlikte aşacağız. Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri ekonomisi diğeri ise altyapı. Bizler UEFA ile diyaloglarımızı en iyi şekilde kurup Türk futbolunu kaostan çıkarmanın yolunu arayacağız” dedi.

Demirören başkan seçilir seçilmez, 3 Temmuz’dan beri devam eden şike sorununu çözmek için kolları sıvadı. Etik Kurulu’nun vereceği raporu aldıktan sonra UEFA’ya gidecek olan yeni başkan, yol haritasını buna göre çizecek. UEFA ile yeniden pazarlığa oturacak olan Demirören sorunu kökten çözmeye kararlı görünüyor.

Haberin Devamı

41. BAŞKAN DEMİRÖREN - WEB TV

UEFA kongresine tertemiz çıkacağız

GENEL kurulda yaptığı konuşmasında, artık eski defterleri kapatarak yeni sayfalar açmak zorunda olduklarını vurgulayan yeni TFF Başkanı, 20-22 Mart tarihlerinde İstanbul’dan gerçekleştirilecek olan UEFA Kongresi’ne temiz çıkacakları sözünü verdi. Demirören, konuşmasında şunları kaydetti:

“Fenerbahçemiz dedim, eleştirildim. Hayır efendim. Trabzonsporumuz,  Bursasporumuz, Elazığsporumuz diyorum. Bizler bu noktaya gelirsek Türk futboluna çağ atlatmış oluruz. Türk futbolunu holiganizmden kurtarmak zorundayız. Benim için temeli olmayan bina, sağlam bina değildir. Bizim temelimiz Bank Asya 1.Lig, 2. Lig, 3. Lig’dir. Önce onları sağlamlaştıracağız. Ben sizlerden destek bekliyorum. Hata yapmayan insan, çalışmayan insandır. Ben ve arkadaşlarım 24 saat çalışıp, bu sıkıntıları bitirip, UEFA toplantısına tertemiz çıkmak istiyoruz.”

Oy veren de vermeyen de sağolsun

YILDIRIM Demirören, genel kurul toplantısında sonuçların açıklanmasının ardından ise delegelere yönelik bir teşekkür konuşması yaptı. Konuşmasına, genel kurula kadar TFF Başkanlığı’nı vekaleten yürüten Hüsnü Güreli’ye teşekkür ederek başlayan Demirören, şunları söyledi:“Bana oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu gemide hep beraberiz. Bu gemiyi de sizlerin desteğiyle düzlüğe çıkaracağız. Ne karar alırsak alalım sizlerle paylaşarak alacağız. Allah mahçup etmesin, bir yola çıktık. Zorluklar aşılmak için vardır. Biz de bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Herkese teşekkür ederim. Hayırlı olsun.”

Haberin Devamı

Tanışma toplantısı yaptılar

YILDIRIM Demiören başkanlığındaki TFF Yönetim Kurulu, Ankara’da toplanan Olağanüstü Genel Kurul’un hemen ardından aynı otelde bir tanışma toplantısı yaptı. Yedek üyelerin de katıldığı toplantıda, herhangi bir görev dağılımı ise yapılmadı.

iDDiA

Fener CAS davasını çeksin 45 milyon Euro’yu ödeyelim

DÜN Ankara’da gerçekleştirilen TFF Genel Kurulu sırasında kulisler, şok bir iddia ile çalkalandı. Yeni başkan Yıldırım Demirören’in, Fenerbahçe’ye, “CAS’da UEFA’ya açtığınız davayı geri çekin, 45 milyon Euro’yu Türkiye Futbol Federasyonu olarak biz karşılayalım” dediği iddia edildi.Sarı lacivertli kulübüin başkanvekili Nihat Özdemir ise “Biz hiçbir pazarlığın içinde olmadık” diyerek  yalanladı.

Haberin Devamı

Hangi görevi istersen söyle

YILDIRIM Demirören, önceki gece adaylıktan çekilen Ata Aksu ile dün sabah  saatlerinde keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Demirören, kendisini yarışta yalnız bırakan Aksu’ya dönerek, “Yeni federasyonun kapıları size açık. Ata Bey, ne görev isterseniz söyleyin” dedi. Ata Aksu ise TFF’nin yeni başkanının bu jestine teşekkür ederek, “Hiçbir görev istemiyorum. Umarım tüm sorunları çözersiniz. Size olan güvenim tam” karşılığını verdi.

Yedek üyeler

Ali Rıza Koç, Mete Düren, Necdet Ali Ateş, Serhat Soysal, Atilla Bingöl, Yemen Ekşioğlu, Ali Düşmez, Emre Alkin, Zafer Tırpançeker, Cevat Ay, Mustafa Yolbulan, Ayhan Erdem, Mustafa Küçükmeral, Akın Şatıroğlu.
Denetleme Kurulu asil üyeler: ? Hamdi Topçu, İsmail Gerçek, Hakkı Koçak, Mehmet Ali Kaynar ve Birol Acar.
Denetleme Kurulu yedek üyeler: ? Kazım Çalışkan, Mustafa Öcalan, Tayyip Yaşar, Rafet Kalkan ve Veysel Ekmen.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!