Şehit Astsubay gözyaşlarıyla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Astsubay gözyaşlarıyla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2012 15:51

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin yola döşediği patlayıcıyı imha ederken şehit düşen 35 yaşındaki Astsubay Kıdemli Başçavuş Coşkun Göl’ün cenazesi, memleketi Elazığ’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Nusaybin ile Şırnak’ın Cizre arasındaki İpek Yolu’na PKK’lı teröristlerin tuzakladığı bombayı etkisiz hale getirirken, patlayıcının infilak etmesi sonucu evli ve 2 çocuk babası Astsubay Çoşkun Göl, şehit oldu. Diyarbakır’da dün yapılan tören ardından cenazesi Elazığ’a getirilen şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Coşkun Göl, için bugün Onurlar Camii’nde cenaze namazı kılındı. Buradaki törene Elazığ Valisi Muammer Erol, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Şehit annesi Hüsniye Göl, güçlükle ayakta dururken, oğluna ağıt yaktı. Anne Göl, kalan iki oğlunu da şehit vermeye hazır olduğunu belirterek, "İki oğlum var, yine olsa yine feda ederim. Vatanıma canım kurban olsun feda ederim. Ben oğluma kurban olurum oğlumun yeri cennet olsun" dedi.

"BİZİ AYIRANLAR KAHROLSUN"

Şehit Astsubay Göl’ün eşi Şahide Göl, eşinin tabutunun yanına gelerek önce fotoğrafını öptü, ardından da tabuta karanfil bıraktı. Gözyaşları döken acılı eş Göl, şöyle konuştu:

"Ben sadece eşimle gurur duyuyorum başka hiçbir şey demek istemiyorum. Ben eşimle gurur duyuyorum, ben onu çok seviyorum. Onu ben çok seviyorum, bizi ayırdılar ayıranlar kahrolsun. Ben başka hiçbir şey demiyorum onlar yok olsunlar. Bizim evimize ateş düştü, başka evlere ateş düşmesin artık düşmesin. Sevenleri birbirinden ayırmasınlar. Ben eşimle hep gurur duydum, şu anda daha da çok gurur duyuyorum. Benim eşim ölmedi beni eşim burada buramda. Benim eşim yüreğimde, aşkım seni seviyorum."

"VATANIMIZIN CANI SAĞ OLSUN"

Şehit Göl’ün kardeşi Engin Göl, ağlamadıklarını ve üzülmediklerini söyleyerek, "Bugün bizim bayramımız. Gurur duyuyoruz. Bir kardeşim gitti; 3 kardeş buradayız biz. Vatanımız için seve seve savaşırız. Biz sevindirmiyoruz, ağlamıyoruz, üzülmüyoruz. Alnımız böyle dik yani üzülmüyoruz. Vatanımızın canı sağ olsun" dedi. Engin Göl daha sonra törendeki askerlere dönerek, "Benim bir ağabeyim şehit oldu, bu gördüklerinizi hepsi benim ağabeylerimdir" dedi.

AĞABEY GÖL: KÜRTLÜĞÜMLE GURUR DUYUYORUM

Şehit Coşkun Göl’ün özel güvenlik görevlisi ağabeyi Cengiz Göl, gazetecilere Güneydoğu ve tüm Türkiye’ye seslenmek istediğini söyledi. Özel güvenlik görevlisi olan Göl, şunları söyledi:

"Ben bir Kürd’üm. Kürtlüğümle gurur duyuyorum elhamdülillah. Yalnız bu devletimden kesinlikle ve kesinlikle ayrımcılık görmedim. Bu ayrımcılığı yapan diğer insanları şiddetle kınıyorum. Onlar bizim üzerimizden bir çok oyunlar oynuyor ve onların çocuklarının hepsi tatildeler, yurt dışındalar, keyifleri yerinde, maaşları yerinde, altlarında cip; yaz tatillerinde gönül eğlendiriyorlar. Onlar dediğim bizim bu ayrımcılığı yapan, bizim içimize nifak sokan insanlar ki bunlarda bellidir yani onlardan kastım o. BDP’nin başı Selahattin Demirtaş’a seslenmek istiyorum. Ben bir Kürdüm, Kürtlüğümle gurur duyuyorum çünkü vatanımın ay-yıldızımın içerisinde kardeşim canını verdi. Ben de canımı verirdim. Bizde bir ayrımcılık yok. O neden neyin hizmetini yapmak istiyor? Bakın kardeşim Astsubay oldu. Bir devlet her şeyden önce bir Kürdü astsubay yapar mı? Bak biz olduk. TRT Şeş denen bir kanal açıldı ve dilimizi her yerde konuşabiliyoruz. Artık neyin ayrımcılığını yapıyor? Bir de kendisi hiç utanmıyor mu? Vergimizle maaşını alıyor saltanat sürüyor. Bizim bu Kürt insanı, Güneydoğu’daki insanlar neden görmüyor? Görsünler artık gözlerini açsınlar. Çocuklarını kolay yetiştirmiyorlar. Onların bağırları da tabii ki yanıyor ama dağdaki insanlara da sesleniyorum. Lütfen kulak arkası yapmayın. Kim başkaldırırsa o da cihat yapmış olur o da şehit olur. Herkes sesini yükseltsin kimse teslim olmasın kimsenin emrine girmesin. Kaç kişiler ki? Bizim Kürt insanı kadar bu kadar mütevazı bu kadar hoşgörülü Lazı, Çerkezi içinde barındıran bir devlet yok. Bizim devletimiz bir tanedir."

Haberin Devamı

ŞEHİT ASTSUBAY'IN AĞABEYİNDEN BÜYÜK HAYKIRIŞ / WEB TV

ŞEHİDİN AĞABEYİ: YAŞASIN TÜRKİYE DEVLETİ

BDP’liler seslendiğini belirten Cengiz Göl, dağdaki insanlara da üzüldüğünü anlattı. Göl, Türkiye’nin tek bayrağı, İstiklal Marşı olduğunu vurgularken şöyle devam etti:

"Rabbim bir daha İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin. Ne mutluyuz ki elhamdülillah biz bir Müslümanız. Hiç dinimizde, İslamiyet’te Peygamber efendimizin hadislerinde ırkçılık var mıydı? O da bir Arap’tı ama o hepimizi bütün insanlığı islamiyetin Allah’ın çatısı altına topladı. Lütfen uyanın. Ben bütün vatandaşlarıma da seslenmek istiyorum. Şehitler üzerinden provokatörlük yapmasınlar. Kimsenin canı da yanmasın, birbirlerine taş atmasınlar. Sevgi bize verilecek en büyük ödüldür, acımız daha da iner. Başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza teşekkür ediyorum hepsi bizi arayıp sordu. Valimiz devlet yetkilileri gelip kapımız açtılar. Sosyal Yardımlaşma A’dan Z’ye her işimize koştu. Hepsinden Allah razı olsun. Biz hiçbir zaman kendimizi yabancı, sahipsiz hissetmedik. Mardin’den buraya kadar uçak getirdiler her işimize koştular. Yaşasın Türkiye devleti, yaşasın Türk insanı."

Onurlar Camii’nde Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, tarafından kıldırılan cenaze namazı ardından şehit Coşkun Göl, Elazığ Şehitliği’nde toprağa verildi.

Cenaze töreni nedeniyle polis kentte sıkı önlemler aldı. BDP binasına olası saldırıya karşı parti binasının bulunduğu Hozat Garaji giriş ve çıkışları barikatlarla kapatılırken, kente Diyarbakır’dan da takviye çevik kuvvet ekipleri getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!