Sayısal loto bayiliği almak kolaylaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Sayısal loto bayiliği almak kolaylaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2012 10:05

Alışveriş merkezi, gar, otogar ve havalimanı gibi yerlere, 1 yıldır faaliyet gösteriyor olma şartı aranmadan ve bu yerler kuraya tabi tutulmadan sayısal oyun bayiliği verilebilecek.

Haberin Devamı

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü Sayısal Oyunlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, sayısal oyun bayilikleri; gazete ve tekel bayilikleri, süpermarket, market, büfeler ile kuruyemiş, kırtasiye, cep telefonu, bilgisayar ve müzik kaseti gibi çok sayıda ve sürümü bol ürün satan veyahut sabit piyango, spor toto ve ganyan bayiliği üzerine faaliyet gösteren iş yerlerine verilebilecek.

Değişiklikle, bayilik verilecek gerçek ve tüzel kişiler, gerekli şartları taşıyan başvuru sahipleri arasından kura yöntemiyle belirlenecek. Memur ve kamu görevlilerini yaparken terör eylemleri sonucu yaralanan, sakatlananlarda, bir yıldır faaliyet gösteriyor olma şartı aranmaksızın, çalışma gücünün en az yüzde 40'ını kaybetmiş olan gerçek kişilere, bu maddedeki diğer koşulları taşıma şartıyla kura çekilişine tabi tutulmaksızın bayilik verilebilecek.

Haberin Devamı

Yapılan başvuru sayısının, verilecek bayilik sayısından fazla olması durumunda bayilik verilecek gerçek kişiler kura ile belirlenecek.

Alışveriş merkezi, gar, otogar ve havalimanı gibi insanların yoğun olduğu mahallerde veya İdarenin başbayisi olarak faaliyet gösteren gerçek veya tüzel kişiler, gerekli şartları taşımaları kaydıyla, kuraya tabi tutulmayacak ve bir yıldır faaliyet gösteriyor olma şartı aranmayacak.

Yapılan başvuru sayısının, verilecek bayilik sayısından fazla olması durumunda bayilik verilecek gerçek veya tüzel kişiler kura ile belirlenecek.

Bayilik verilecek yerleşim yerleri ile alışveriş merkezi, gar, otogar, havalimanı gibi mahaller ve buralara verilecek bayiliklerin sayısı; terminal stok durumu, sayısal oyunlardan elde edilen hasılat ve bayi sayısı, bayilik verilecek yerin nüfusu, ticari potansiyeli gibi kriterlerin biri veya bir kaçı dikkate alınmak suretiyle İdare Yönetim Kurulunca belirlenecek.

İdareye olan oyun hasılatlarını veya gecikme cezalarının tamamını, idareye olan oyun hasılatlarını veya gecikme cezalarının tamamını, yatırma tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içinde ödenmemesi veya bir takvim yılı içerisinde 5 (beş) defadan fazla geç yatırılması halinde idare, bayilik ruhsatını feshedebiliyordu. Bu maddedeki 1 takvim yılı içerisinde 5 defa geç yatırması hükmü kaldırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!