Okulumuzun başarısı

“BEN, Esma Pehlivanoğlu’yum. Sincan Melikşah İlköğretim Okulunda Fen ve Teknoloji öğretmeniyim. Uzun ve yorucu çalışmalarımızın sonunda AB Comenius projemiz kabul edildik.

Haberin Devamı

Bunun tanıtılmasını istiyorum.
Okulumuz, dört ülkeden beş okulla birlikte hazırladığı “Masallar Yoluyla Aktif Vatandaşlık” başlıklı projeyle Avrupa Birliği Comenius okul ortaklıkları çalışmalarına dahil oldu.
Romanya (koordinatör ülke), Türkiye, Slovenya ve İspanya katılımcı ülkeleri ile 2011-2013 yılları arasında gerçekleştirilecek olan proje, katılımcı ülkelerin masallarını ve masal kahramanlarını öğrenmeyi, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel masalları hatırlatmayı, öğrencilerde masallar yoluyla kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı, masallar yoluyla değerler eğitimini vermeyi amaçlamıştır. Proje sırasında, yapılan etkinliklerin değerlendirilmesi için çeşitli dönemlerde yüz yüze toplantılar da düzenlenecek. İlk toplantı Eylül 2011’de Romanya’nın Suceava kentinde düzenlenmiş olup ülkemizdeki toplantı Kasım 2012’de Melikşah İlköğretim Okulu’nda gerçekleşecek.
Toplantılara öğrenci katılımı da gerçekleşecektir. Ülkemizden toplam 14 öğrenci, katılımcı ülkelere ziyaretler sırasında götürülecektir. Toplantılar sırasında konuk öğretmen ve öğrenciler ev sahipliği yapan ülkenin okulunda derslere girip,öğrenme-öğretme ortamlarını ve aile yapısını,günlük yaşam tarzını,ülkelerin kültürlerini bire bir gözlemleme şansına sahip olacaklar. Bu toplantılarda ayrıca projenin gereği olarak ortak bir masal kitabı oluşturulacaktır.”


Yazarın Tüm Yazıları