Rus antrenör odasında ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

Rus antrenör odasında ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 09:45

Erzurum' da yapılan Dünya Kayak Şampiyonası'na katılan Rus takımının antrenörü 44 yaşındaki Sergy Zerih konakladığı tesisteki odasında ölü bulundu.

Haberin Devamı

ERZURUM’da yapılan Kuzey Disiplini Dünya Gençler ve U23 Dünya Kayak Şampiyonasına katılan Rus takımının antrenörü 44 yaşındaki Sergey Zorın, odasında ölü bulundu. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, antrenörün alkol komasından ölmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi.

Olay bugün saat 05.00 sıralarında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Kayak Evinde meydana geldi. 19 Şubat’ta başlayan Kuzey Disiplini Dünya Gençler ve U23 Dünya Kayak Şampiyonasına kayaklı koşu Rus takımının başında gelen antrenör Sergey Zorın gece yarısına doğru uyumak için 203 nolu odasına çıktı.

Aynı odada kalan antrenör 37 yaşındaki Aleksei Zorın, aynı zamanda akrabası olan Sergey Zorın’in hareketsiz yatmasından şüphelenerek durumu kayak evi yetkililerine bildirdi. Olay yerine çağrılan sağlık ekibinin müdahale ettiği Aleksei Zorın’ın öldüğü anlaşıldı. Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından antrenör Zorın’in cesedi otopsi yapılmak üzere Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

ÖLÜM NEDENİ ALKOL KOMASI MI?

Olayı haber alınca Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile birlikte tesislere giden Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, çok üzgün olduklarını söyledi. Rus antrenörün alkol komasından ölmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu belirten Ayık, şunları söyledi:

"Bir spor adamını kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Erzurum’da Dünya Şampiyonası yarışmaları var. 37 ülkeden konuklarımız var. Bunlardan biri de Rusya. Rus antrenör odasında sabaha karşı vefat ediyor. Oda arkadaşı görevlilere bilgi veriyor. Jandarma, polis ve savcılık olay yerinde inceleme yaptı. Şu an bize açıklanan alkol koması. Çok üzgünüz. Yapacak bir şey yok. Rus antrenör gece otele geldiğinde hayli alkollü olduğu söyleniyor. Olayla ilgili soruşturmayla birlikte şampiyona devam ediyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!