Belediyeden Grup Yorum afişine yasak

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden Grup Yorum afişine yasak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2012 16:45

İzmit’te, 26 Şubat Pazar günü Grup Yorum’un katılımıyla gerçekleştirilecek konser öncesinde, İroni adlı organizasyon firmasının kent merkezine asmak istediği afişlere İzmit Belediyesi tarafından "Çevre Kirliliği" yarattığı gerekçesiyle izin verilmedi. İroni Organizasyon sahibi Zafer Çetin belediyeden kendilerine gönderilen yazıda, "Uygun değildir" ibaresi kullanıldığını ve gerekçenin ise yazılmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Sabancı Kültür Merkezi’nde 26 Şubat’ta Grup Yorum’un vereceği konser öncesinde kentin çeşitli noktalarına afiş asılması için çalışma başlatıldı. Ancak İzmit Belediyesi, birkaçı da asılan afişler için izin vermedi ve asılanlar da zabıta tarafından indirildi. Firmaya 250 lira da ’çevre kirletme’ cezası uygulandı.

YASAK HERKESE UYGULANSIN


Grup Yorum’un afişlerini asmalarına İzmit Belediyesi tarafından izin verilmediğini ve ayrıca para cezası gönderildiğini söyleyen İroni Organizasyon sahibi Zafer Çetin, "Kiraladığımız Sabancı Kültür Merkezi salonunun başvurumuzdan 15 gün sonra bize verilmeyeceğini söylediler. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi üzerinde karar kıldık. Konserle ilgili afişleri belediyeye asmak için dilekçe verdim. Belediyeden ’uygun görülmedi’ şeklinde bir yazı geldi. Neye göre uygun görmedikleri konusunda bir açıklamada yapılmamış. Ama Yürüyüş Yolu boyunca partilerin, derneklerin birçok afişi var. Bizim astığımız afişlerimiz için 250 Tl de ceza gönderildi. Bize nereye asacağımızı da söylemiyorlar. Ama rahmetli Erbakan’ı anmayla ilgili büyük afişler yazılmış. Yasaksa herkese uygulansın bu yasak. Ben vergi ödüyorum sonuçta benim de afişimi asmam lazım" dedi.

Haberin Devamı


HERKESE ADİL DAVRANIYORUZ


Kentte afişlerin görsel kirlilik yaratıp estetiği bozduğu gerekçesiyle izin vermediklerini belirten İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Acar ise şunları söyledi:

"Bizim belediye olarak 5-6 aydır çok ciddi bir çalışmamız var. Kentte görsel kirlilik yaratan unsurlarla savaşıyoruz. Bu organizasyon şirketinin yaptığı etkinlikte bu kapsamda olması ona has bir uygulama olmadığını gösteriyor. Biz İzmit’in güzel ve bakımlı bir kent olmasını istiyoruz. Bir kaç şehirden örnekler aldık. Şu anda onların hazırlığı içersindeyiz. Kentin 19 noktasında afiş asılacak yerler hazırlıyoruz. Belediye olarak da herkese adil davranıyoruz" diye konuştu.


ŞEHRİN GÖRSEL ESTETİĞİ BOZULUYOR

Görsel kirlilik yarattığı gerekçesiyle afiş asmaya izin vermediklerini söyleyen Ayhan Acar şöyle devam etti:


"Bizim yaptığımız bir mücadele. Afişleri akşam asıyorlar sabah biz kaldırıyoruz. Şu an bizim bilmediğimiz farklı noktalarda afişler asılmışsa ekiplerimiz takip edip kaldırıyorlardır. Bir organizasyon yapılıyorsa, tanıtım en doğal hakkıdır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından billboardlar var. Bunun dışında biz afiş asmaya kesinlikle izin vermiyoruz. Bizim gerekçemiz görsel kirlilik. Sadece İroni organizasyonla ilgili değil bir çok bu taleple gelen firmalara genel bir uygulamayla uygun görmediğimizi belirtiyoruz ve burada ki tek gerçek şehrin görsel ve estetiğini bozduğu içindir. Bundan başka bir düşüncemiz de olamaz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!