Finaldeki Türk

Güncelleme Tarihi:

Finaldeki Türk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2012 13:00

Rixos Otel'de yapılan Dünya Üç Bant Bilardo Şampiyonası'nın son gününde yarı final mücadeleleri oynandı.Türk sporcu Tayfun Taşdemir finale yükseldi

Tayfun Taşdemir, yarı finalde Belçikalı Frederic Caudron ile karşılaştı. Taşdemir rakibini, setlerde 15-6, 15-12, 14-15, 15-14'lük sonuçlarla 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Taşdemir, finale yükseldi.

Yarı finalin diğer karşılaşmasında ise Güney Koreli Won Sung Choi, Daniel Sanchez'i setlerde 15-5, 15-14, 15-14'lük sonuçlarla 3-0 yendi. Taşdemir, bugün finalde Güney Koreli Won Sung Choi ile dünya şampiyonluğu için mücadele edecek.

-“Kendi vatanımda şampiyonluk yaşamak istiyorum”-

Tayfun Taşdemir, kendi ülkesinde finale kaldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Resmi turnuvalarda bir çok kez yarı final oynadığını ancak ilk kez dünya şampiyonasında finale çıktığını belirten Taşdemir, “Kendi vatanımda şampiyonluk yaşamak istiyorum. Muhteşem bir organizasyon oldu. Böyle bir organizasyonda Türk sporcuları olarak minimum bir kupa almak istiyorduk. Bunu inşallah başaracağız” dedi.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü ise şampiyona öncesi bir Türk sporcusunun finale kalacağını tahmin ettiğini ve bunu Tayfun Taşdemir'in başardığını kaydetti. Mısır'da düzenlenen son Dünya Üç Bant Bilardo Şampiyonası'nı Adnan Yüksel'in kazandığını hatırlatan Kurugöllü, “Türkiye'de düzenlenen şampiyonada da finale Tayfun Taşdemir çıktı. Bugüne kadar finalde kaybetmedik, inşallah bugün de kaybetmeyeceğiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!