Kocatürk'ün hedefi olimpiyat şampiyonluğu

Güncelleme Tarihi:

Kocatürkün hedefi olimpiyat şampiyonluğu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2012 12:41

2012 Londra Olimpiyatları'na gitmeyi garantileyen judocu Gülşah Kocatürk'ün hedefi olimpiyat şampiyonluğu.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen 49. Macaristan Kadınlar Dünya Judo Kupası'na katılan artı 78 kilodaki Türk sporcusu Gülşah Kocatürk, hedefleriyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Judo branşında Londra Olimpiyatları'na gitmeyi garantileyen tek kadın Türk judocu olduğunu söyleyen Kocatürk, olimpiyatlara kadar 6 ay zamanının bulunduğunu, geçtiğimiz yıl sonu dizinden geçirdiği sakatlığı tamamen atlattığını, altın madalyadan başka bir şey düşünmediğini belirtti.

15 yıldan bu yana judo sporu yaptığını kaydeden Kocatürk, “Kariyerim boyunca birçok şampiyonluklar yaşadım, ama artık tek hedefim Londra'da altın madalya kazanarak Türkiyeme İstiklal Marşı'nı dinletmek” diye konuştu.
Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal'dan maddi ve manevi olarak çok büyük destek aldıklarını söyleyen Kocatürk, antrenörü Mesut Kapan'ın eşliğinde çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürdüklerini, olimpiyatlara kadar performansını en üst düzeye çıkararak hedefine ulaşmak istediği kaydetti.

Judo sporunu 2016 yılında Brezilya'da düzenlenecek olan Rio Olimpiyatları'ndan sonra bırakmak istediğini söyleyen Gülşah Kocatürk, sıkletinde dünyanın en iyi 8 judocusundan biri olduğunu, rakiplerinin daha çok uzak doğu ülkelerinden çıktığını açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!