Diziler reyting kurbanı oluyor

Güncelleme Tarihi:

Diziler reyting kurbanı oluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2012 16:22

O, 7 Numara dizisinin “Vahit Emmi”siydi bizim için, “Şirin Baba”ya can verdi sesiyle ama asıl tiyatroya üflediği hayat ile çok konuşuldu, takdir edildi. 20 yılı aşkın bir süredir tiyatroya hizmet eden Engin Alkan, bu sezon 4 oyunuyla tiyatroseverlere seyir zevki yaşatmaya devam ediyor. Çalışmaları sırasında sohbet etme şansı yakaladığımız Alkan’dan aile yaşantısı ve kariyeri hakkında çok güzel hikayeler dinledik.

Haberin Devamı

İstanbullu 4 kişilik bir ailenin en küçük üyesi Engin Alkan. 8 yaşında anne ve babasının boşanması sonrasında yoluna annesi ve ağabeyiyle devam etmiş. Annesinin çalışarak onları büyüttüğü yıllarda tiyatroya başlayışını şu sözlerle anlatıyor: “Lise yıllarında biraz da teşvikle beraber sanatla uğraşacağımın farkına vardım aslında, müzik ve tiyatroda varlık göstermeye başlamıştım. O noktada annem beni hiç engellemedi, aksine teşvik etmeye çalıştı. Konservatuvar sınavlarına girdim, kazandım ve sonrasında devam ettim. Ağabeyimle aramızda bir yaş vardı, neredeyse ikiz gibiydik. Bu avantajlı olduğu gibi dezavantajları da vardı çünkü her şeyi ortak kullanmak zorundaydık. Sürekli bir kıyaslama oluyordu aramızda.”

“Diziler reyting kurbanı oluyor” 

Ağırlıklı olarak tiyatroya devam ediyorsunuz. Seslendirme ve TV projeleri var mı gündemde?
Seslendirmeyi daha çok 3 boyutlu çizgi filmler ve reklamlara yönlendirdim. TV’de şartlar çok ağırlaştı. Bu işi iyi yapan bir ülkeydik ama maalesef artık dublajlı bir film izlemeye tahammül edemiyorum, o hale getirdiler. Sinemada “Bu Son Olsun” için kamera karşısına geçtim son olarak.

Haberin Devamı

TV’de şu an için bir proje de yok. Zaten diziler de reyting kurbanı oluyor. Mesela son olarak “Aşağı Yukarı Yemişliler” dizisinde rol aldım. Her şey yerli yerindeydi ama 8 bölüm sonrası dizi rafa kalktı. Böyle olunca oyuncular da boşta kalıyor. Bakalım şimdi hangi 8 bölümlük projeye imza atacağız (Gülüyor).

Bu sezon oynanan kaç oyununuz var? Yenileri gelecek mi?
Şehir Tiyatroları’nda 4 oyun yönetiyorum ve 2 tanesinde rol de alıyorum. Rol aldıklarım “İstanbul Efendisi” ve “Tarla Kuşuydu Juliet”, diğerleri ise “Alemdar (Tohum ve Toprak)” ile Osmanlı Dönemi’nin yazarlarından Hagop Baronyan’ın kaleme aldığı ve 120 yıl sonra Türkçe prömiyerini yaptığımız “Şark Dişçisi.” Kendi ülkesinde unutulmuş, yok sayılmış Baronyan’ın oyununu gecikmeli de olsa kapalı gişe oynuyoruz. Eleştiriler ve ilgi gerçekten çok iyi. Onun dışında önümüzdeki sezon için yakın tarihten bir mübadele trajedisi araştırıyorum sahnelemek için. Okumam gereken 50-60 tane kitap var. Ekim ayında seyirciyle bu projeyi buluşturmak istiyorum. Belki gecikir ya da başka bir şey olur ama benim boş duramayacağım kesin.

Haberin Devamı

RÖPORTAJIN DEVAMI HÜRRİYET AİLE'DE

                                                                                

 

   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!