ATM vurguncusu yakalandı

Güncelleme Tarihi:

ATM vurguncusu yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2012 11:19

Adana’da 2 arkadaşıyla bankaların otomatik para çekme makinesine (ATM) yerleştirdikleri kamera ve kopyalama sistemiyle kredi kartı bilgilerini çaldığı öne sürülen 20 yaşındaki Mehmet D. Ç., polis tarafından yakalandı.

Bir bankanın ATM’sinde işlem yapmak isteyenler, makinenin üst kısmında duran bir cismi fark etti. Makinenin tuş takımına bakan cisimden şüphelenen banka müşterileri, işlem yapmadan polisi arayıp, ihbarda bulundu. Olay yerine gelen Güven Timi ekibi, otomatik para çekme makinesinin üzerine düzenek yerleştirildiğini belirlerken, çevrede de şüphelilere yönelik araştırma başlattı. Bu sırada yolda bekleyen Mehmet D. Ç., koşarak uzaklaşmak istedi. Şüpheli, motosikletli Güven Timi ekibince yakalandı.

Şüpheli gözaltına alınırken, olay yerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne (KOM) bağlı Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri çağrıldı. Bilişim uzmanı polisler, ATM’ye kurulan sistemin, bugüne kadar az rastlanan ve yapılması zor olan bir yöntem olduğunu saptadı. Sistemi uygulamalı olarak anlatan uzman polis, dolandırıcıların, ATM’nin kredi kartı yuvasına kopyalama sistemi yerleştirip, kart bilgilerini ele geçirirken, klavyeyi gören bir noktaya yerleştirilen kamera sayesinde de müşterinin şifresini öğrendiklerini söyledi.

Gün boyunca yapılan bütün işlemleri ve kopyalanan kart bilgilerini eşleştiren dolandırıcıların, elde ettikleri bu verileri boş kartlara yüklediklerini aktaran uzman polis, "Bu bilgileri piyasada kolaylıkla bulunan tanesi 50 kuruşa satılan boş kartlara yükleyip, diledikleri gibi harcayabiliyorlar. Kolay yollarla elde ettikleri bu kredi kartı bilgileri sayesinde birçok insanın canını yakabiliyorlar" dedi.

İlk ifadesinde, yanında 2 kişinin daha bulunduğunu söyleyen Mehmet D. Ç.’nin Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu sürüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!