98 milyon liralık halka arzda gözler Mahkeme’de

Güncelleme Tarihi:

98 milyon liralık halka arzda gözler Mahkeme’de
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2012 13:27

Borsaya gelmeye hazırlanan Özak Gayrimenkul'ün halka arzında sorun çıktı. Dün başlayan ve yarın sona erecek olan halka arz sürecine, diğer ortağın başvurusu üzerine mahkemeden durdurma kararı geldi. Sermaye Piyasası Kurulu ise bu sabah itibariyle mahkemeye savunmasını sundu. Gün içinde mahkemenin halka arzın devam edip etmeyeceği ile ilgili son kararı vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Özak GYO'nun halka arzından 98 milyon TL gelir bekleniyordu.

ORTAKLAR DAVALIK OLMUŞ

Özak Global Holding çatısı altındaki Özak GYO’nun halka arzı için 8-10 Şubat tarihleri olarak talep toplama tarihi olarak belirlendi. Dün başlanan halka arz işlemi bugün fiili olarak durmuş konumda.

Halka arza ilişkin alınan mahkeme kararının gerisinde ortaklar arasında devam eden davaların olduğu anlaşıldı.

Özak GYO’nun iştiraklerinden Aktay Turizm Yatırımları A.Ş’nin (Ela Quality Resort) yüzde 40 hissesi Aytur Turizm Yatırım İşletme şirketine ait. Aytur

/images/100/0x0/55eb0a4bf018fbb8f8a71eab
Turizm’in sahibi Ahmet Öğünç, diğer ortakları ile süren 7 davaları olduğunu belirterek şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Özak GYO’da 1.5 sene önce yapılan hisse devrinde önalım hakkımız uygulanmadan işlem yapıldı. Biz de buna karşılık dava açtık. Devam eden 7 davamız var. Davalardan biri için Bakırköy 5 Asliye Ticaret Mahkemesi devri yapılan yüzde 20,2’lik hisse için tedbir kararı koydu" diye konuştu.

"KARARI SPK'YA DA BİLDİRDİK"

Öğünç, halka arzda yürütmenin durdurulması için Ankara 9. İdare Mahkemesi’ne gittiklerini, mahkeme kararının 7 Şubat’ta alındığını söyledi.

İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararını Sermaye Piyasaları Kurumu (SPK) ve halka arza aracılık yapan şirkete tebliğ ettiklerini ifade eden Öğünç “Kararı SPK’ya tebliğ etmemize rağmen herhangi bir girişimde bulunulmadı. Tedbir konulan hisseler ile halka arza çıkılıyor, talep toplama devam ediyor. Gazete ilanları sürüyor. Bu durum hisseleri alanları da mağdur edecektir” iddiasında bulundu.

GÖZLER MAHKEMEDE

Mahkemenin tedbir kararına ilişkin SPK’nın savunmasını mahkemeye sunduğu öğrenildi. Gözler ise mahkemeden çıkacak karara çevrildi.

Mahkeme verdiği kararda diretirse halka arz durdurulmuş olacak. Bu durumda hisse alanların verdikler paralar geri ödenecek. Eğer Mahkeme, SPK’nın talebini yerinde bulursa bu durumda işlem kaldığı yerden devam edecek.

ZARARI ÖDERİZ

Haberin Devamı

Konuya ilişkin Özak GYO’dan Kamu Aydınlatma Platformu’nu yapılan açıklamada ise karara ilişkin SPK’nın Ankara 9. İdare Mahkemesi’ne savunmasını sunulduğu belirtilerek “Savunma ile birlikte Ankara 9. İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararının kaldırılması beklenmektedir. Esasen talep toplama işlemlerine devam edilmesi halinde, halka arz işlemini tamamlayan dağıtım işlemlerinin onaylanması işleminin 10.02.2012 tarihinde mesai saati bitiminden sonra yapılacağı göz önüne alındığında, dağıtım listeleri onaylanmadan yatırımcıların zarar görme ihtimali de bulunmamaktadır.

Bütün bunlara rağmen, dağıtım listelerinin onaylanma aşamasına kadar geçecek süre içerisinde, yatırımcıların olası faizi kayıpları şirketimiz tarafından telafi edilecektir” denildi.

Haberin Devamı

98 MİLYON TL BEKLENİYORDU

Özak GYO’nun halka arzında 98.1 milyon lira gelir bekleniyordu. Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde Özak GYO’dan yapılan açıklamada, şirketin piyasa değerinin ise 392.5 milyon lira olacağı belirtilmişti. Halka arzda “Tümünü geri alım garantisi” ve “Bonus hisse” gibi teşviklerin uygulanacağı ve SPK ve İMKB gerekli onayların alındığı ifade edilmişti.  Buna göre, Özak GYO halka arzda alınan payların tümünü 90 gün sonra halka arz fiyatı olan 2.50  TL’den geri alma garantisi  verirken, geri satma hakkını kullanmayan yatırımcılara ise yüzde 3 bonus pay verilmesi planlanıyor.

TOPLAM VARLIK DEĞERİ 738.7 MİLYON TL

Özak GYO’nun toplam varlık değerlerinin 738,7 milyon lira olduğu, İstanbul, Didim ve Antalya'da üzerinde çalışılan projeler bulunduğu açıklanmıştı. Özak GYO’nun İstanbul Bayrampaşa'da 200 milyon dolarlık, Mahmutbey'de ise 19 bin metre karelik metro bağlantılı ticari gayrimenkul projelerinin olduğu açıklanmıştı. Didim’deki projenin inşaatına ise önümüzdeki yıl Demre’deki projeye ise 2014 yılında başlanması planlanıyordu.

Haberin Devamı

Özak GYO, tekstil, turizm, gayrimenkul ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Özak Global Holding’in iştirakleri arasında yer alıyor.

Antalya Belek'teki Ela Quality Resort Hotel, grubun şirketleri arasındaydı. Özak Holding’in temeli ise 1985 yılında tekstil sektörü ile başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!