Güreşçi kız kardeşlerin hedefi olimpiyatlar

Güncelleme Tarihi:

Güreşçi kız kardeşlerin hedefi olimpiyatlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2012 16:55

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde küçük yaşta güreşe başlayan iki kız kardeş başarılarıyla dikkati çekiyor. Bir dönem aynı sıklette mücadele eden ve milli takım antrenörü babaları tarafından çalıştırılan Merve-Büşra Kenger kardeşlerin hedefi olimpiyatlarda madalya kazanabilmek.

Babaları Süleyman Kenger'in güreş hatıraları ile büyüyen Merve-Büşra Kenger kardeşler 7 yıl önce miniklerde mücadele ederek güreşe başladı.

Güreş diyarı olarak bilinen Göksun'un ilk kadın güreşçileri olan iki kız kardeş, 2005 yılında Ankara'da yapılan Türkiye Gençler Güreş Şampiyonası'nda, aynı sıklette mücadele etti ve finalde karşı karşıya geldi. Final karşılaşması sonrası iki kardeş minderi ağlayarak terk etti. Baba Süleyman Kenger, kızlarının finalde karşılaşmasından büyük gurur duymakla birlikte, onların yaşadığı üzüntüyü de dikkate alarak Merve ve Büşra'nın farklı sıkletlerde güreşmesinin daha doğru olacağı kanaatine vardı. İki kız kardeş 7 yıl boyunca katıldıkları turnuva ve şampiyonalarda önemli başarılara imza atar.

Halen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu'nda eğitimlerine devam eden Merve-Büşra Kenger kardeşler, Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor. Hafta için Kahramanmaraş'ta hafta sonu ise Göksun'da antrenmanlarını sürdüren kız kardeşlerin hedefi olimpiyat vizesini alabilmek.

21-25 Aralık'ta Yalova'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda 48 kiloda birinci olan Merve Kenger, tek hedefinin olimpiyatlar olduğunu ifade ederek, “Bugüne kadar kadınlarda olimpiyatlara katılan Türk sporcusu olmadı. Amacım bunu başarabilmek. 8 kez Türkiye şampiyonluğu, 2 kez Avrupa ikinciliği, 2 kez de Avrupa üçüncülüğü elde ettim. Haftanın 7 günü minderdeyiz ve çalışmalarımızın mükafatını alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Aile boyu güreşçiler

Babası Süleyman Kenger'in milli takım antrenörü olduğunu hatırlatan Merve Kenger şöyle konuştu:
“Babam yıllarca milli takımda mücadele etti. Onun güreş hatıraları hep kulaklarımızdaydı. Güreşe onun desteği ile başladık. Zaten kendisi bizim antrenörlüğümüzü de yapıyor. Çok büyük desteğini görüyoruz. Kız kardeşim Büşra ile de çok iyi anlaşıyoruz. Bir dönem aynı sıklette güreş yaptık. Ancak sonra sıklet değiştirdik. Ben 48 kiloda, kardeşim Büşra ise 51 kiloda mücadele ediyor. Antrenmanları ise birlikte yapıyoruz.”
Üniversite eğitimi için Kahramanmaraş'ta bulunduklarını ve kız kardeşi ile aynı evi paylaştıklarını kaydeden Merve Kenger, “Güreş bizim hayatımız. Evimizde neredeyse güreşten başka bir şey konuşulmaz. Kardeşimle çok iyi anlaşıyoruz. İnşallah birlikte çok büyük başarılara imza atacağız” diye konuştu.

Kardeşi gibi Türkiye'de ve Avrupa'da dereceler elde eden Büşra Kenger ise tek hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu dile getirerek, “Kardeşim olimpiyat vizesine çok yakın. İnşallah Mart ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda bunu elde edecek. Ben de aynı amaçla çalışmalarımı sürdürüyorum” şeklinde konuştu.

Kızlarının antrenörlüğünü yapan baba Süleyman Kenger ise kızları ile gurur duyduğunu vurgulayarak, “Güreş bizim sevdamız. Kızlarım kendi istekleriyle güreşe başladı. İkisi de çok hırslı. Önlerinde uzun yıllar var ve ülkemizi başarıyla temsil edeceklerine inancım tam” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!