Bilinçli Gençler dur durak bilmiyor

Güncelleme Tarihi:

Bilinçli Gençler dur durak bilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2012 00:00

Bakanlıklar, üniversiteler, ilk ve ortaöğretim kurumları, gençler ve sivil toplum kuruluşları tarafından ilgi gören, Hürriyet Gazetesi’nin basın sponsoru olduğu “Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi” dur durak bilmiyor.

Haberin Devamı

BİLİNÇLİ Gençler Derneği’nin yürüttüğü Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi Türkiye’nin yedi bölgesinde, 56 ilde 900’den fazla projeyi hayata geçirdi.
55 bini aşkın gönüllü “Bilinçli Genç”in Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi kapsamında hayata geçirdiği projelerle ilgili Bilinçli Gençler Derneği ve Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi Genel Başkanı Kerem Hasanoğlu, Ankara Hürriyet’in sorularını yanıtladı:
m Projenize bu kadar yoğun katılım olmasının sebebi nedir?
- Bunun en büyük sebebi, gençlerin yalnızca bir bölgede aynı konu için hareket ederek bir şeyler yapmalarının yerine, Türkiye’de tüm bölgelerin, ilköğretim okullarının, liseler ve üniversitelerin katılımcı olduğu bir projeye gençlik olarak önce kendilerini ait hissetmeleri, sonra projede genç birlikteliğin başarıyla oluşmasıdır. Projesini üreten bilinçli genç, diğer il ve bölgelerde de kendisi gibi başka bilinçli gençlerin olduğunu bildiğinde, bu durumdan manevi güç alıyor. Şu anda projeye 56 il, yedi bölgeden ciddi katılım almamızın en önemli sebebi budur.
m Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet göstererek hedefinize ulaşmış görünüyorsunuz?
- Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi hedefine ulaştı. Gençlerimiz yarıyıl tatilinde de yeni projelerini üretmeye devam etti. Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’nin, gençlerin çevresine karşı bilinç geliştirmesine büyük katkısı oldu. Projede gençlere yalnızca başkaları için değil, aynı zamanda kendi gelecekleri içinde hareket etme fırsatı da sunduk ve projede gençlik bu fırsatı da başarıyla değerlendirdi.

Haberin Devamı

Bilinçli gençler her bölgede

AKDENİZ bölgesi Bilinçli Gençleri Antalya, Isparta, Adana, Burdur, Osmaniye ve Hatay illerinde projeler yaptı. Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu Davraz’da fidan dikti, hatıra ormanı oluşturdu. Akdeniz Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu Antalya’da huzurevi ziyaretleri yaptı. Adana’da liseli gençler Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan 50’ye yakın genci eğlence düzenleyerek okullarında ağırladı.
Marmaralı Bilinçli Gençler, Kocaeli, İstanbul, Balıkesir, Sakarya, Kırklareli, Bursa ve Çanakkale illerinden projeye katıldı. Balıkesir’de ilköğretimdeki gençler, ihtiyaç sahibi bir ilköğretim okulu için eğitim malzemeleri topladı. Bursa’da yine ilköğretim gençleri yararına öğrenci – veli arası diyalogların gelişmesi için proje başlatıldı. İstanbul’da liseli bilinçli gençler Van için yardım kampanyası düzenledi.

Haberin Devamı

Kadına şiddete karşı çalışma

KARADENİZ Bölgesi’nde gençler Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çorum, Samsun, Amasya, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de harekete geçti. Karadenizli gençler, Giresun’da sevgi evleri ziyareti, Amasya’da ihtiyaç sahibi öğrencilere yeni kıyafet temini projesi, Zonguldak’ta yaz aylarında toplanan fındıkların doğudaki bir ilköğretim okuluna gönderdi, Bolu, Trabzon ve Kastamonu’da ise Van depremi için projeler yaptı.
Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde de Elazığ, Kars, Şırnak, Ağrı, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Malatya, Hakkari, Bitlis, Adıyaman, Batman, Diyarbakır ve Gaziantep illerinden gençler, Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’ne dahil oldu. Kars’ta Kafkas Üniversitesi Bilinçli Gençler Kulübü kadına karşı şiddetle ilgili panel düzenledi. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Bilinçli Gençler Kulübü Ağrı’dan Van’a giderek depremzedelere yardımları kendileri ulaştırdı. Erzincanlı Bilinçli Gençler fidan dikme faaliyeti yaptı. Diyarbakır’da yine Van’dan gelen öğrenciler için destek ve kardeş okul projeleri yapıldı.”
Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi ile ilgili detaylı bilgiye www.bilincligencler.com internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!