Yetenekli oyuncularımız var

Güncelleme Tarihi:

Yetenekli oyuncularımız var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2012 12:04

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, Türk sporcuların son yıllarda Avrupa ve dünyada önemli başarılar elde ettiğini belirterek, “Son iki üç yılda almadığımız şampiyonluk kalmadı. Bütün branşlarda inanılmaz derecede yetenekli oyuncularımız var” dedi.

Kurugöllü, 13-19 Şubat tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek Dünya 3 Bant Bilardo Kupası ilk ayak müsabakalarında, milli sporcuların başarılı sonuçlar alacağına inandığını söyledi.

Dünya Kupası'nda toplayacakları puanlarla Avrupa ve Dünya Şampiyonası'na daha fazla sporcuyla gitmeyi hedeflediklerini anlatan Kurugöllü, “Son iki üç yıldır almadığımız şampiyonluk kalmadı. Dünya Şampiyonası'nda geçen yıl Adnan Yüksel ve Murat Naci Çoklu, bu yılda Tayfun Taşdemir ve Lütfi Çenet şampiyon oldu. Bütün branşlarda inanılmaz derecede yetenekli sporcularımız var. Her gittiğimiz yerden madalya ile dönüyoruz. Burada yapılacak Dünya Kupası müsabakalarında da toplayacağımız puanlarla Avrupa ve Dünya Şampiyonası'na daha fazla sporcu ile temsil edilip, ülkemize çok daha fazla şampiyonluklar getirmeyi istiyoruz” diye konuştu.

“Türkiye model ülke”

Uğur Kurugöllü, Türkiye'de uyguladıkları sistemin, Avrupa ve dünyada büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, “Türkiye şu anda bilardoda model ülke” dedi.
Türkiye'de hayata geçirdikleri sistemin, Avrupa'da uygulanmaya başladığını dile getiren Kurugöllü, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye'nin bilardo konusunda yaptıkları gerçekten büyük ilgiyle takip ediliyor. Bu sporu Türkiye'nin dört bir tarafına yaydık. Gençlere, büyüklere, bayanlara, herkese bilardo oynatarak geniş bir kitleye ulaştık. Tabi bunun sonucunda yetenekli sporcular çıktı ve akabinde de bu günkü başarılar geldi. Türkiye Bilardo Federasyonu'nun yaptığı tüm uygulamalar, sistemler, Avrupa tarafından iki yıl boyunca izlendi. Şu anda Türkiye'nin tüm projeleri Avrupa'da uygulanmaya başlandı. Türkiye şu anda bilardoda model ülke. Model olmaya ve daha bir çok şampiyon yetiştirmeye devam edeceğiz.”

“Zeka ve centilmenliğin ön planda olduğu bir spor

Uğur Kurugöllü, bilardo ile ilgili geçmişte Türkiye'de olumsuz bir imajın olduğunu, ancak hayata geçirdikleri projelerle bu imajı sildiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
“Projelerimizi hayata geçirdikten sonra ailelerin bakışları çok farklı oldu. Bilardo zeka ve centilmenliğin ön planda olduğu bir spor. Federasyon olarak birinci amacımız ülkenin tüm şehirlerine, köylerine, kasabalarına bu sporu yayıp insanları bu sporun içine çekmek. Gençlerimizin zihinsel ve bedensel gelişimlerini sağlamak. Zaten bunları yaptığımız zaman da gerek ülke açısından gerekse kendi ailesi açısından mutlaka ki başarılı bireyler yetişecektir.”
Kurugöllü, son dönemde gerek Gençlik ve Spor Bakanlığı, gerekse de Spor Genel Müdürlüğü'nden gerekli destekleri aldıklarını da belirterek, “Öyle zannediyorum ki bir müddet sonra Türkiye Bilardo Federasyonu çok daha fazla sesini duyuracak. Daha fazla sporcular çıkaracak. Çok kısa bir sürede Türkiye gündemine bu spor özel bir şekilde oturacak” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!