İstanbul'da ulaşım durdu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda ulaşım durdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2012 00:00

Önceki gece başlayan ve dün İstanbul’u felç eden kar yağışı bugünden itibaren tüm Marmara’yı etkisi altına alacak. Edirne’den başlayacak yağışın aralıksız sürmesi, akşam saatlerinde ise İstanbul’da çok etkili olması bekleniyor. Kentin tamamında gözlenecek bu yağışın bugüne kadar gerçekleşen kar yağışından daha da etkili olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da önceki gece başlayan ve aralıksız süren kar yağışı, dün kenti felç etti. İstanbul’u vuran kar yağışı bugünden itibaren de tüm Marmara’yı etkisi altına alacak. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Kar, Avcılar, Beylikdüzü, Sefaköy, Küçükçekmece, İkitelli, Bağcılar, Esenler, Sultangazi, Güngören, Bakırköy, Başakşehir, Bahçelievler’de çok etkili oldu. Ara sokakları kar kaplarken, ana arterlerde de ciddi trafik tıkanıkları yaşandı. Kazalar ve yolda kalan araçlar nedeniyle trafik bazı yerlerde kilitlendi. Yoğun kar, belediyenin karla mücadele çalışmalarının da aksamasına neden oldu. Kar küreme ve tuzlama araçları gece boyunca çalışmalarını sürdürse de O-2 ve O-3 yolları kara teslim oldu. Bağlantı yollarında trafik tamamen durdu. TEM Otoyolu Mahmutbey yönünde zemin tamamen karla kaplandı. Basınekspres yolunda trafik her iki yönden tıkandı.

Haberin Devamı

İSTANBULLULARIN KAR ÇİLESİ / Foto Galeri

 

İSTANBUL'DA BEYAZ ESARET / WEB TV

Arnavutköy 47 cm

Yoğun yağış, mevcut kar kalınlıklarının 8-25 cm arasında artmasına neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları şu şekilde: “Eyüp, Aksaray, Beşiktaş 15 santimetre, Şile, Silivri, Bağcılar 20 santimetre, Bakırköy, Bayrampaşa 25 santimetre, Kağıthane, G.O.Paşa, Avcılar, Maltepe, Ümraniye 28 santimetre, Kartal, Beykoz, Kayışdağı 38 santimetre, U. Mumcu, Kurtköy, Çekmeköy, Çavuşbaşı, Hadımköy, Arnavutköy 47 santimetre”

İSTANBUL'DA KAR HAYATI FELÇ ETTİ / WEB TV

Daha etkili olacak

Marmara bu sabahın erken saatlerinden itibaren yeni ve çok etkili olacağı tahmin edilen kar yağışıyla yüzyüze kalacak. Önce Edirne, ardından tüm Marmara Bölgesi’nde yoğun kar yağışı bekleniyor. Bugün her geçen saat etkisini arttıracak karın akşam saatlerinde İstanbul’da çok şiddetli yağması bekleniyor. Kentin tamamında gözlenecek bu yağışın bugüne kadar gerçekleşenlerden daha da etkili olacağı tahmin ediliyor. Geceyarısından itibaren kar yağışı etkisini azaltacak ve cuma günü İstanbul’u ve Marmara Bölgesi’ni tamamen terkedecek. Meteoroloji yetkilileri, Orta Akdeniz’den gelen ılık havanın da etkisiyle yarın yağışın aralıklı ve hafif olmak üzere yağmur şeklinde görüleceğini açıkladı. Hafta sonu ise İstanbul’da yağış beklenmezken hava sıcaklığı 6 ile 8 derece artacak.

Haberin Devamı

ZİNCİRLEME KAZA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / WEB TV

/images/100/0x0/55eb579bf018fbb8f8bb1736

2 saat durdu

Yoğun kar yağışı nedeniyle Avcılar-Küçükçekmece arası metrobüs seferleri 2 saate yakın durdu. Seferler yeniden başladıktan sonra hızlanan kar nedeniyle bu kez Küçükçekmece-Topkapı arasındaki seferler yapılamadı. Duraklarda yolcu yığılması yaşandı.

METROBÜS DURDU VATANDAŞLAR DURAKLARA SIĞMADI / WEB TV

VATANDAŞLAR İŞLERİNE YÜRÜYEREK GİTTİ / WEB TV

İSTANBUL
Araçları yolda bırakıp yürüdüler

PERİŞAN olan İstanbul’da dün kar lastiği ve zincir de fayda etmedi. İETT otobüsleri ve servis araçları yolda kaldı. İşlerine gitmeye çalışan vatandaşlar, otomobillerini bırakıp otoyolda yürüdü. Servisleri gelen vatandaşlar şanslıydı. Saatlerce servis bekleyenler de vardı. Gün boyu sıfır derecenin üzerine çıkmayan soğuk havada, 2 saate varan sürelerde beklemek zorunda kalanlar, korunmak için köprü altlarına sığındı. Otoban kenarındaki tepelikler yaya yoluna döndü. Bütün bu keşmekeş içinde araçlar 5 kilometrelik yolu yaklaşık 2 saatte aldı. İstanbul’un Avrupa yakasının Batı ilçelerinde bu sıkıntılar yaşanırken Doğu ilçelerinde ise güneş vardı.

Haberin Devamı

KAR YOLLARI KAPADI / Foto Galeri

KAR İSTANBUL'U ESİR ALDI / WEB TV

SİVAS
Mahallede kızak keyfi

HAVA sıcaklığı Sivas’ta dün sabah sıfırın altında 17 dereceye kadar düştü. Aşırı soğuklar nedeniyle Kızılırmak ve kentin şebeke suyu ihtiyacını karşılayan 4 Eylül Barajı donarken, kar yağışının etkisini kaybetmesi sonrası öğle saatlerinde güneş yüzünü gösterdi. Sıcaklık eksi 10 dereceye kadar yükselirken, güneşli havayı fırsat bilen çocuklar mahalle aralarındaki yokuşları kayak pistine çevirdi. Derme çatma yaptıkları kızaklar, naylon poşet ve bidonlarla kayan çocuklar keyifli anlar yaşadı. Kars’ta ise yağış sonrası kar keyfi yapan bir kedicik, patileri üşüyünce evlerin arasında gözden kayboldu.

/images/100/0x0/55eb579bf018fbb8f8bb1738

SAMSUN
Kartpostallık

PALANDÖKEN Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 150 santimetreyi buldu. Kardan beyaz gelinliğini giyinen Erzurum’da objektiflere kartpostallık görüntüler yansıdı. Karla kaplanan heykeller, ip üzerinde uzanan buz sarkıtları, kara gömülen otomobiller, insan ve kayakçı manzaraları güzel fotoğraflar ortaya çıkardı. Samsun’da ise Atatürk’ün heykeli kar ve ışıkla bu görüntüyü oluşturdu.

BİTLİS
Kent kara gömüldü

BİTLİS’te 2 gündür devam eden yağış sonrası kar kalınlığı kent merkezinde 58 santimetreye ulaştı. Tek katlı evler kara gömüldü. Bazı kent sakinleri evlerine girebilmek için kardan tüneller yapmak zorunda kaldı. 302 köy yolu kapandı. Bitlis-Diyarbakır karayolu Ağaçköprü köyü mevkisinde dün akşam çığ düştü. 700 metrelik bir alanı kaplayan çığ nedeniyle yol trafiğe kapandı, araçlar mahsur kaldı. Kahramanmaraş-Kayseri Karayolu Püren Geçidi’nde dün çığ düştü. Bir tanker, çığ altında kaldı. Sürücü kendi imkanlarıyla kurtuldu.

DÜZCE
Kara karşı deniz suyu

AKÇAKOCA itfaiye ekipleri, tankere doldurdukları deniz suyunu yollara dökerek, yoğun kar yağışıyla mücadeleye başladı. İtfaiye Müdürü Ali Uzun, “Deniz suyunu tankerlerimize dolduruyoruz ve buzlu, karlı yolları eritiyoruz. Bu yöntem en ucuz bir yöntem. Karadeniz sahilindeki diğer belediyelere öneriyoruz” dedi.

7 saatlik yolculuk 30 saatte bitti

FİLO Denizcilik Şirketine ait “Beşparmak” yolcu ve yük gemisi, önceki gün saat 14.00’te KKTC’nin Girne Limanı’ndan Mersin’in Silifke ilçesine gelmek üzere yola çıktı. 112 yolcu, 21 kişilik mürettebat, 19 TIR ve 7 otomobil bulunan gemi, fırtına nedeniyle Taşucu Limanı’na yanaşamayınca Danaburnu Mevkisi’nde demirlemek zorunda kaldı. Gemi daha sonra güçlükle Taşucu’na ulaşabildi. Normalde 7 saat süren yolculuk 30 saatte tamamlanabildi. Gemi, Seka Limanı ve Gümrük Müdürlüğü’nün römorkörlerinin yardımıyla limana çekildi.
Mehmet OKUR/DHA

Kara karşı kalp yarışı

19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki Çiğdem Güven’in ailesi tarafından bağışlanan organları için, karakış şartlarında zamana karşı yarışıldı. Sağlık Bakanlığı’na ait uçakla Samsun Çarşamba Havaalanı’na gelen uzman ekip, kalbi alıp aynı uçakla Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü. Çiğdem Güven’in kalbi Rukiyye Pürcü adlı hastaya nakledildi. Pürcü’nün sağlık durumunun iyi olduğunu belirtildi.
Çiğdem Güven’in böbreğinin biri Samsun’da, diğeri ise İzmir’de, karaciğeri de Erzurum’da hastalara nakledilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!