Solakoğlu ödülü Gökhan Yıldırım'ın

Güncelleme Tarihi:

Solakoğlu ödülü Gökhan Yıldırımın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2012 13:48

Türk basketboluna uzun yıllar hizmet eden eski Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Osman Solakoğlu'nun anısını, basketbola ve topluma faydalı olacak şekilde yaşatmak hedefiyle TBF ve Solakoğlu Ailesi tarafından düzenlenen “Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü”nün bu yılki sahibi Diyarbakır'dan aday gösterilen Gökhan Yıldırım oldu.

Federasyondan yapılan açıklamada, seçici kurul üyelerinin, başvuruda bulunan ve ödül niteliklerine sahip 14 aday arasından Gökhan Yıldırım'ı, bu yıl 7.'si düzenlenen “Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü”ne layık gördüğü bildirildi.

Yıldırım'ın, spor okullarında ücretsiz olarak görev aldığı, pek çok sokak çocuğunu basketbolla tanıştırıp, imkansızlıklara rağmen hedeflere erişilebileceğini gösterdiği belirtildi. Çalıştırdığı yetenekli ve yoksul sokak çocuğunu özel kolejlerde ücretsiz olarak basketbol bursuyla okutan Yıldırım'ın, çabalarının sonucu olarak spor salonun hizmete girdiği ve buradan pek çok öğrencinin ücretsiz olarak faydalandığı vurgulandı.
Gökhan Yıldırım'ın, 4 Şubat Cumartesi günü İstanbul'da Beşiktaş Milangaz Arena'da oynanacak Beşiktaş Milangaz–Pınar Karşıyaka maçı öncesinde düzenlenecek törenle ödülünü, Solakoğlu Ailesi ve TBF yetkililerinin alacağı kaydedildi.

Öte yandan, merhum Osman Solakoğlu'nun, 4 Şubat Cumartesi günü Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacağı ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!