Ä°stanbul'da kar yüzünden trafik felç oldu, metrobüs durdu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda kar yüzünden trafik felç oldu, metrobüs durdu
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 01, 2012 08:11

İstanbul'da kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kara, hava ve deniz yollarını etkileyen kar, hayatı durdurdu. Yoğun kar yağışının devam ettiği İstanbul'da trafik felç oldu, bir çok araç yollarda kaldı. Küçükçekmece'den Topkapı'ya metrobüs seferleri bir süre yapılamadı. Bu arada İstanbul Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli ve 2 gündür idari izinli sayılan engelli personel ile hamilelerin yarın da izinlerinin devam etmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Topkapı- Habipler hattı Sultançiftliği kavşağında istinat duvarını deviren otobüsün tramvay yoluna girmesi nedeniyle 50. Yıl ile Mescidiselam istasyonları arasında seferler bir süre yapılamadı.  Kaza yapan otobüsün kaldırılmasıyla 50. Yıl ile Mescidiselam istasyonları arasındaki tramvay seferleri normale döndü.

VATANDAÅžLAR Ä°ÅžLERÄ°NE YÃœRÃœYEREK GÄ°TTÄ° / WEB TV

Ä°stanbul’da günlerdir devam eden kar yağışı etkisini arttırdı. Gece boyunca aralıksız yaÄŸan kar Ä°stanbul’u beyaz bir battaniye gibi örttü. Kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı yarım metreyi bulurken, sürücüler yollarda zor anlar yaÅŸadı.Â

KAR YOLLARI KAPADI / Foto Galeri

KAR Ä°STANBUL'U ESÄ°R ALDI / WEB TV

SAATLERCE SERVÄ°S BEKLEDÄ°LER, OTOYOLDA YÃœRÃœDÃœLER

Haberin Devamı

Basınekspres yolunda trafik her iki yönden tıkandı. İETT otobüsleri ve servis araçları yolda kaldı. İşlerine gitmeye çalışan vatandaşlar otoyolda yürüdü. Servisleri gelen vatandaşlar şanslıydı. Saatlerce servis bekleyenler de vardı. 2 saat boyunca işyerine gitmek için bekleyen vatandaşlar kar yağışından ve soğuktan korunmak için köprü altlarına sığındı. Otoban kenarındaki tepelikler yaya yoluna döndü. Bütün bu keşmekeş içinde araçlar 5 km'lik yolu yaklaşık 2 saatte aldı.

 

İSTANBULLULARIN KAR ÇİLESİ / Foto Galeri

 

Ä°STANBUL'DA BEYAZ ESARET / WEB TV

Trafik kilitlenince minibüs ve ve metrobüse akın oldu. Bu araçlara binebilmek de neredeyse imkansız hale gelirken, yollarda araçlardan inen binlerce kişi yürüyerek işlerine gitmeye çalıştı.

ARAÇLAR YOLLARDA KALDI / WEB TV

KAR KÃœREME ARACI, TUZLAMA YETMEDÄ°

Araçlarının lastiklerine zincir takmadan yola çıkanlar ilerlemekte güçlük çekti. Kar küreme ve tuzlama araçları gece boyunca çalışmalarını sürdürse de O-2 ve O-3 karayolları kara teslim oldu.

İSTANBUL'DA KAR HAYATI FELÇ ETTİ / WEB TV

TEM OTOYOLU KARLA KAPLANDI

 

Otoyol bağlantı yolları yollarında trafik tamamen durdu. Otobanda da araçlar güçlükle ilerledi. TEM Otoyolu Mahmutbey yönünde zemin tamamen karla kaplandı. Asfalt görünmez olurken sabah saatlerinde yoğun trafik yaşanan TEM Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönünde trafiğin tenhalaşması dikkat çekti.

KAR KALINLIÄžI 47 CM

İstanbul'da dün akşam 21.30 civarı yeniden kuvvetlenen ve hiç durmaksızın yağan kar, mevcut kar kalınlıklarının 8 ila 25 cm arasında artmasına neden oldu.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nden yapılan açıklamaya göre bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları şu şekilde:

"Eyüp, Aksaray, Beşiktaş:15 cm, Şile, Silivri, Bağcılar: 20 cm, Bakırköy, Bayrampaşa: 25 cm, Kağıthane, G.O.Paşa, Avcılar, Maltepe, Ümraniye: 28 cm, Kartal, Beykoz, Kayışdağ: 38 cm, U.Mumcu, Kurtköy, Çekmeköy, Çavuşbaşı, Hadımköy, Arnavutköy: 47 cm"

ZİNCİRLEME KAZA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / WEB TV

BELEDİYE'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kar yağışının Avcılar, Beylikdüzü, Sefaköy, Küçükçekmece, İkitelli, Bağcılar, Başakşehir, Hadımköy, Gaaziosmanpaşa ve Sultançiftliği’de etkili olduğunu belirtti. Küreme ve tuzlama çalışmalarından sonra tipi nedeniyle yolların tekrar kar tuttuğu belirtilen açıklamada "Kayan TIR’lar ve yanlış parklar nedeniyle kürüme ekiplerinin sorunlu bölgelere ulaşmaları güçlükle yapılıyor" denildi.

METROBÃœS DURDU VATANDAÅžLAR DURAKLARA SIÄžMADI / WEB TV

METROBÃœS DURDU VATANDAÅžLAR DURAKLARA SIÄžMADI

 

Yoğun kar yağış ve tipinin en fazla etkili olduğu Küçükçekmece'de bir metrobüs saat 09. 00 sıralarında arızalandı.

 

Arıza nedeniyle metrobüs seferleri, Topkapı yönüne yaklaşık bir saat boyunca yapılamadı. İşyerlerine gitmek için metrobüs duraklarına giden vatandaşlar dakikalarca kar altında durakta beklemek zorunda kaldı. Duraklara sığmayan vatandaşlar üst geçite taştı. Otobüsler gelmeyince vatandaşlardan bir bölümü metrobüs yoluna çıkarak yürümeyi tercih etti. Sefaköy Metrobüs durağında bir görevli yolda yürüyen vatandaşlara engel olmaya çalıştı. Ancak görevli ile tartışan vatandaşlar yollarına devam etti. Arızanın giderilmesiyle seferler normale dönerken vatandaşlar tehlikeli yürüyüşlerini sürdürdü. Bir vatandaşın da metrobüs yolundan çıkarak hızla gelen araçların arasından E-5 üzerinden karşı tarafa geçtiği görüldü. Yürüyen vatandaşlar, Çobançeşme’de durağa gelmeden duran bir metrobüs aracına bindirildi.

 

METROBÃœS SEFERLERÄ° UZUN SÃœRE YAPILAMADI / WEB TV

UÇAK SEFERLERİ İPTAL OLDU / WEB TV

KAR YAĞDI BOĞAZ KÖPRÜSÜ BÖYLE OLDU / WEB TV

 

 

 

 

 

 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!