Polisleri modacı giydirecek

Güncelleme Tarihi:

Polisleri modacı giydirecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2012 00:00

TBMM ve Milli Saraylar’da güvenliğin asker yerine polis tarafından sağlanmaya başlamasının ardından Meclis yönetimi, buralarda görevli polislerin kıyafetlerinin de değiştirilmesini kararlaştırdı.

TBMM Yerleşkesi ve İstanbul’da Milli Saraylar’da görevli polisleri, modacı Faruk Saraç giydirecek.

TBMM’nin güvenliğini sağlayan polislerin kıyafeti değişiyor. Meclis yönetimi, “TBMM İdari Teşkilat Kanunu” ile güvenliğin asker yerine tümüyle polis tarafından sağlanmasının ardından harekete geçti. Meclis’te sayısı artan polisin kıyafetlerinin değiştirilmesine karar verildi. Yapılan görüşmelerin ardından TBMM Yerleşkesi ve İstanbul’da Milli Saraylarda görev yapan polislerin, modacı Faruk Saraç tarafından giydirilmesi benimsendi. Saraç, Meclis’ten kendisine teklif geldiğini belirterek, 940 polisi giydireceğini söyledi.

23 Nisan’a yetişecek

Kıyafetleri Meclis’in açıldığı gün olan 23 Nisan’a yetiştireceğini bildiren Saraç, polislere 3-4 ayrı grup kıyafet hazırlayacağını, yazlık, kışlık, tören ve dışarıda bekleme kıyafetlerinin farklı olacağını ifade etti. Polisleri ayakkabı da dahil olmak üzere tepeden tırnağa giydireceğini belirten Saraç, kıyafetlerin nasıl olacağı sorusuna, “Yazlık kıyafetler için beyaz kullanacağım. Modern ve özgün kıyafetler olacak. Herkes yanlarında resim çektirecek. Bir tane Meclisimiz var” diye konuştu.

Kıyafetler için mevsime uygun kumaş kullanacağına işaret eden Saraç, hangi renkleri tercih edeceği ve nasıl bir çizgisi olacağı sorusuna, “Daha fazla ayrıntı veremem” karşılığını verdi. Saraç, daha önce TCDD, Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, polis teşkilatı, THY yer hizmetleri ve mehteran takımını giydirmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!