Mahallelide kitap heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Mahallelide kitap heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2012 00:00

Kırıkkale’nin Yahşihan İlçesi TOKİ Şehit Piyade Onbaşı Murat Sıktı İlköğretim Okulu’nda 7’den 77’ye tüm mahalle sakinleri, kitap okumak için bir araya geliyor.

Haberin Devamı

Okul Müdürü Osman Saraçoğlu ve 16 öğretmenin organize ettiği okuma programı, çevre sakinlerinden ilgi görüyor. Etkinliğin sonunda en çok kitabı okuyana kitap hediye edilecek. Sömestr tatilinde de devam eden okuma programı, okullar açıldıktan sonra da devam edecek.
Tatil yok
Okumanın yaşı olmadığını belirten okul müdürü Osman Saraçoğlu, mahallede okuma yarışmalarının başladığını söyledi. Yaşlısından gencine, çocuğundan ihtiyarına herkesin sabah saatlinde okula gelerek kitap okumaya başladığını belirten Saraçoğlu, “Yarıyıl tatilinde öğretmenlerimiz memleketlerine gitmedi. Gelen insanlara okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. İnsanların boş zamanlarını kitap okuyarak geçirdiğini öğreniyoruz” dedi. Saraçoğlu, sabah okula gelerek kendilerini bekleyenleri görünce hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
60 yaşından sonra
Kitap okuma alışkanlığı kazanmadan önce el işi yaparak ve televizyon izleyerek boş zamanını değerlendirdiğini belirten Türkan Karakoç, “Öğretmenlerin okuma kampanyası başlattıklarını duyunca ben de katıldım. Şimdi haftada bir kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumanın tadına 60 yaşından sonra vardım. Herkese kitap okumayı tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!