Başkan’a mobbing suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Başkan’a mobbing suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2012 00:00

3 yıldır Adalar Belediye Başkanlığı’nı yürüten Mustafa Farsakoğlu, 13 Fen İşleri Müdürü, 8 Başkan Yardımcısı ve 5 Özel Kalem Müdürü değiştirdi. Başkan hakkında mobbing (bezdiri) uyguladığı iddiasıyla soruşturma açıldı.

İÇİŞLERİ Bakanlığı müfettişlerince çalışanlarına mobbing (bezdiri) uyguladığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, göreve başladığı 3 yıldan bu yana, 13 Fen İşleri Müdürü, 8 Başkan Yardımcısı ve 5 Özel Kalem Müdürü değiştirdi. Bir çok çalışanıyla da mahkemelik oldu.

Mobbing iddiaları, Adalar Belediyesi’nde 27 yıldır çalışan ve Farsakoğlu’nun seçilmesiyle sistemli olarak mobbinge maruz kaldığını öne süren Aynur Alyanak’ın şikâyetiyle patlak verdi. 6 dönemde, 4 belediye başkanıyla çalışan Alyanak’ın ifadesi üzerine açılan soruşturmada, bir çok kişi mobbinge uğradığını söyledi.

Zabıta kulübesine

Başkan’a mobbing suçlaması


Sivas’tan 2 yaşında geldiği Büyükada’da yaşayan 45 yaşındaki Alyanak, 18 yaşında, babasının da temizlik işçisi olarak çalıştığı Adalar Belediyesi’ne sınavla memur olarak girdi. 27 yıl boyunca belediyenin bir çok biriminde çalıştı. Annesinin hastalığı nedeniyle 7 yaşından itibaren 2 kız kardeşiyle 8 yıl yetiştirme yurdunda kalan Alyanak, haksız uygulamalara karşı çıktığında, Farsakoğlu’nun kendisine yurt yıllarını hatırlatarak, “problemli personel” yakıştırmasında bulunduğunu anlattı. Alyanak, bakanlığa başvurdu. Alyanak, şimdi atandığı, Kınalıada’daki zabıta kulübesinde gün geçiriyor.
Fen İşleri Müdürü Çevre Mühendisi Meral Ak da koltuğunu kaybedenlerden. Farsakoğlu tarafından, Ada’nın yerleşim yerinden 4 kilometre uzaktaki hayvan barınağına gönderildi. Ak, yargının göreve iade kararı uygulanmayınca Başbakanlık Kamu Etik Kurulu’na başvurdu. Kurul, Farsakoğlu’nun, Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’in “yasallık”, “dürüstlük”, “saygınlık ve güven” ilkelerine aykırılık oluşturduğuna oybirliğiyle karar verdi. Meral Ak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçti.

Farsakoğlu’nun mobbingi iddiasıyla İçişleri Bakanlığı Müfettiş raporlarına giren bir başka isim ise 15 yıllık özel kaleminde sekreteri Ayşegül Tunca. Yıllık iznini kullandığı sırada, dolabı kolilere boşaltılıp, Hukuk İşleri Bürosu’na gönderildi. Tunca, daha sonra da Heybeliada’daki belediye doktoru Kürşat Sezgi’nin yanına hizmetli olarak verildi.

Belediye doktoru olarak çalışırken, aile hekimliğini tercih eden Erhan Şuben, gerilimi, Heybeliada’daki işyerinin girişine “Sevebilme yeteneği en büyük şanstır. Sevgi bütün kötülüklerin ilacıdır” yazarak anlattı. Mustafa Farsakoğlu, konuyla ilgili soruları yanıtlamadı.

Sıradan bir arama

Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu şunları söyledi: “Bütün ihalelerimiz denetleniyor. Bu bir ihbarla yapılan sıradan arama. Biri bir mail atıp ihbarda bulunuyor, savcı da hemen inceleme istiyor. Burada bir avuç çete var. Bunlar bizi çekemiyorlar. Böyle saçma şeylerle belediye çalışanlarının şevkini kırıyorlar. Küçücük bir belediyeyiz. Bütçemiz, harcamalarımız belli. Kısa sürede herşey ortaya çıkar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!