Tarihimizle onur duymaya devam

Güncelleme Tarihi:

Tarihimizle onur duymaya devam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2012 00:00

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile geldiği Kayseri’de, AK Parti İl Teşkilatı tarafından Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuştu ve Fransa’daki Türk yürüyüşüne değinerek, “Bu millet tarihiyle onur duyar, onur duymaya da devam edecektir” dedi.

Davutoğlu, Suriye’den Fas’a kadar, bölgede siyasi deprem yaşandığını belirterek, şunları söyledi:
Talimat verilen ülke yok

“(ABD Başkanlığına aday olduktan sonra çekilen Teksas Valisi Rick Perry’nin Türkiye’yle ilgili sözlerine yönelik) ‘Türkiye’ye dış yardımı keselim. Teröristler tarafından idare ediliyor’ diyor. Kimse dememiş ki artık Türkiye dış yardım almıyor, almayacak. 2001’de olduğu gibi dış yardım alıyor olsaydık, bu tür zihniyetler Beyaz Saray’a oturduğunda talimat vermeye kalkarlardı. Bugün talimat verilen bir ülke yok, aksine Beyaz Saray’da oturanın, arkadaşlığı dolayısıyla gurur duyduğu, bir başbakana sahip olan bir ülke var.

100. yıl travması

Bakın 1911 yılı son Türk askerinin Libya’dan çıktığı yıldır. Enver Beyler’in, Mustafa Kemal Beyler’in bütün o kahraman askerlerin sömürgeciliğe karşı direniş gösterdiği ve direnişi kaybettiği yıldır. 2011 yılı ilahi bir tevafuk. Ya Libya’da var olacaksınız, ya Libya’yı kaybedeceksiniz. 1912 bizim Balkanlar’dan çıktığımız yıl. 2012, Balkanlar’da hala birçok yaranın sarılamadığı bir yıl. 1914 Birinci Dünya Savaşı ve 1917 Ortadoğu’dan çıkışımızın 100. yılı. 100 yıl sonra bütün Ortadoğu coğrafyasında, Türkiye’den beklentilerin olduğu, Sayın Başbakanımız’ın adının anıldığı, Türk bayrağının görüldüğü bir dönem. 2014 yaklaşıyor. 1915 Çanakkale Savaşı. İşte Fransa’nın bugün istismar ettiği, Ermeni ile birlikte bizim tarihimize kara leke çalmaya çalışan, bir 100’üncü yıl travması.”

Sucuk-ekmek ziyafeti

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Erciyes Dağı’nda kaldıkları otelden kayak merkezinin bulunduğu yaklaşık 300 metrelik mesafeyi tipi altında yürüdü. Taner Yıldız, soğuktan korunmak için gazetecilerin atkısına sarıldı. Davutoğlu ise kayak kıyafetiyle eşi Sare ile birlikte kabine arkadaşına eşlik etti. Üşüyen Davutoğlu’na Kayseri’deki Doğu Türkistanlılar Derneği tarafından Uygur kalpağı hediye edildi. İstanbul’dan gelen bir grup öğrenci, bakanlara mangal başında sucuk ikram etti. Davutoğlu, ekmeğinin yarısını bölerek eşi Sare’ye verdi. Davutoğlu, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen öğrencilere, “Bana ‘bakan’ dediniz. Öğrencisiniz madem neden ‘hocam’ demiyorsunuz? Küstüm size. Şimdi fotoğraf çektirmeyeceğim” dedi. Daha sonra öğrencilerin ısrarını kırmayarak Yıldız’la beraber fotoğraf çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!