Bilardoda Bahçelievler üstünlüğü

Güncelleme Tarihi:

Bilardoda Bahçelievler üstünlüğü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2012 16:29

Türkiye 3 Bant 1.Lig Play-Off Kulüpler Türkiye Şampiyonası Sinop'ta sona erdi. İstanbul Bahçelievler Spor Kulübü şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Sinop Atatürk Spor Salonu'nda 3 gün süren ve 23 kulüp ile 140 sporcunun katıldığı müsabakalar sonucunda finalde Eskişehir Eatasis Spor kulübünü yenen İstanbul Bahçelievler Spor kulübü Play-Off birinciliğini elde etti. Şampiyonanın birincilik kupasını Sinop Valisi Ahmet Cengiz verdi.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü yaptığı açıklamada "Biz federasyon yönetimine ilk geldiğimizde 70 milyonluk bu ülkede sadece 16 sporcu ile Türkiye şampiyonaları yapıyor ve 16 kişilik dört etap sonucu Milli takım belirleniyordu. Biz 70 milyonluk ülkeye bunun yakışmayacağını ve bu sayının çok fazla olacağını düşünerek tüm illere ve tabana yayıldık. Gençler, büyükler, bayanlar, artistik ve tüm branşları faaliyete geçirerek, 16 kişilik oynan turnuvalardan 8 yıl içerisinde bugün 600-700 kişiyle oynanan turnuvalar haline getirdik. Tüm branşlarda başarı elde ettik. Son 2 yılda ayrı ayrı kategorilerdeki sporcularla Milli Takımlar Dünya şampiyonluğunu elde ettik. Bayanlar da 3 yıl üst üste Dünya ve Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Yani Avrupa'da ve dünyada almadığımız başarı kalmadı. Türkiye şu anda Avrupa'ya ve Dünya'ya örnek bir ülke" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!