Reklam veren revize istemedi ilan kırmızı ödülünü kazandırdı

Güncelleme Tarihi:

Reklam veren revize istemedi ilan kırmızı ödülünü kazandırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2012 00:00

BASINDA EN İYİ TURİZM, SEYAHAT, KÜLTÜR SANAT VE EĞLENCE REKLAMI KATEGORİSİ
Grafikir - Ankara - Bora Çınar - Ajans Başkanı

Yarışmaya katılacağınız ilanı seçerken nelere dikkat ettiniz?
Aslında kazanan ilanımızın fikri çok spontane bir şekilde ortaya çıktı; sonra aklımızda “Üstelik bunu Kırmızı Bölge’ye de gönderebiliriz!” diye bir kıvılcım çaktı. Yani bu ilan, Kırmızı için özel olarak tasarlanıp seçilmedi ama basılırken müşteriye “Kırmızı Bölge’ye gidecektir. Lütfen revize istemeyin, orijinal kalsın” dedik. Sağolsunlar, bu isteğimizi anlayışla karşıladılar ve her iki taraf da mükafatını almış oldu.

EKiBE MORAL VERiYOR

Ödül kazanacağınızı tahmin ediyor muydunuz?
Evet, özellikle ödül kazanmış olan Aqua Vega ilanımızdan hiç şüphemiz olmadı.

Kırmızı Bölge Ödülü sizin için ne ifade ediyor?
Kırmızı Bölge Ödülü kazanmak, ajans ve müşteri ilişkileri açısından canlandırıcı ve güven verici bir etkiye sahip. Yaratıcı ekip içinse, Kırmızı Bölge Ödülü önemli bir kilometre taşı; düşünme şekillerinin ve yaratıcılıklarının ödüllendirilmesi, yoğun çalışılan reklamcılık temposunda ekibe moral veriyor ve daha yaratıcı işler yapmaları için onları heveslendiriyor.

İyi işler er veya geç ödüllendirilir

BASINDA EN İYİ PERAKENDE REKLAMI KATEGORİSİ
Mandalina Reklam - Ankara - Nurettin Yay- Ajans Başkanı

Ödül kazanacağınızı tahmin ediyor muydunuz?
m Kırmızı Bölge Ödülleri’ne iki senedir aynı kategoride, tek bir markayla katılıyor ve ödüllendiriliyoruz. Markalarımıza hizmet sunarken doğru stratejik yaklaşımlarla, yaratıcı tasarımları bir araya getiriyor, markanın iletişiminde tutarlılığı yaratmaya çalışıyoruz. Sanıyoruz bu ödül hem bizim hem de iletişimini yürüttüğümüz markanın tutarlılığının en güzel kanıtı. İşimizi yaparken ödüllere odaklanmıyoruz; fakat iyi işin er ya da geç bir şekilde ödüllendirileceğini de biliyoruz.

TATLI BiR REKABET

Kazandığınız kategori birinciliğiniz ile 9. Kırmızı Reklam Ödülleri’nde ön elemeden muaf tutularak, ilgili kategoride bir kez daha yarışacaksınız. İddialı mısınız?
İddiamızın altını sorunuzla zaten siz çizmişsiniz gibi görünüyor. Bir birincilik kazanıp iddialı olmamak söz konusu olabilir mi? Geçtiğimiz yıl Kırmızı Bölge Ödülleri’nde dereceye girip, ardından Kırmızı Reklam Ödülleri’nde ödüle layık görülen tek ajans bizdik. Yine ödül almayı umuyoruz.

Kırmızı Bölge Ödülü sizin için ne ifade ediyor?
Bizi bölgemizin yetenekli yaratıcıları, ajanslarıyla tatlı bir rekabetin içine sokması ve reklamverenlerimizi cesur, denenmemiş, yaratıcı fikirlerin uygulanması konusunda motive etmesi bakımından çok önemsiyoruz.

Çalışmalarımız daha geniş kitlelere ulaştı

KIRMIZI BÖLGE BASINDA EN İYİ ULUSAL GÜNDEM BAĞLANTILI REKLAM KATEGORİSİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim ve Tasarım Ofisi
Sevi Şanlı Şahin - Sanat Direktörü

“Kırmızı Bölge Reklam Ödülleri’ne katılmaya nasıl karar verdiniz?”
- İletişim ve tasarım ofisi 1.5 yıl önce kurulduğunda, sadece beş kişilik bir ekiple yola çıktık, büyükşehirin reklamcılık ve halkla ilişkiler konularında tüm çalışmalarını doğru yöntemlerle, etkili olarak yapabileceğimizle ilgili sanırım dışarıdan bazı reklamcıların tereddütleri vardı. Biz de elimizden gelenin en iyisi için çalıştık. Gösterdiğimiz istikrarı Kırmızı Bölge Reklam Ödülleri’nden kazanılacak bir ödülle taçlandırmak istedik. Yarışmaya katılmak için sene boyunca hazırlanan çalışmalar içerisinde, en anlamlısı “Kadına Şiddet Acil Yardım Hattı” tanıtımı için hazırladığım sıralı basın ilanlarıydı. Hizmet hattının tanıtımının yanı sıra bu çalışmayla toplumda kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık, duyarlılık yaratmayı da amaçlamıştık. Basında en iyi ulusal gündem bağlantılı reklam kategorisinde kazandığımız Kırmızı Ödülü sayesinde de çalışma daha geniş bir kitleye ulaşmış oldu, çok mutlu olduk.

EN ANLAMLISI OLDU

Daha önce böyle bir yaratıcılık yarışmasına katılmış mıydınız?
Ekipten herkesin bireysel olarak katıldığı bazı tasarım ve halkla ilişkiler yarışmaları var. Ama bu ödül sanırım hepimiz için en anlamlısı oldu.

Kırmızı Bölge Ödülü sizin için ne ifade ediyor?
Kırmızı Ödülleri, Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki öğrencilik yıllarımdan bu yana takip ettiğim, basın reklamlarında yaratıcılığı destekleyen, her yıl sonuçlarını takip ettiğimiz ve ilham aldığımız bir yarışmaydı. Son iki yıldan beri Kırmızı Ödülleri’nin bölgelere ulaşması sesimizi duyurabilmemiz için güzel bir araç oldu. Bu nedenlerle kazanmak da onur verici.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!