Depreme dayanıksız 17 okul boşaltıldı

Güncelleme Tarihi:

Depreme dayanıksız 17 okul boşaltıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2012 00:00

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, depreme dayanıklılık testinde riskli bulunan okulların, öğrencilerin güvenliği için dün itibariyle boşaltıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Belirlenen 17 okuldan 3’ünün güçlendirileceğini, diğerlerinde ise yıkılıp yeniden yapılacağını anlatan Üye, söyle dedi:

“Çocuklarımızın daha iyi fiziki koşullarda eğitim alması için çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda yapılan depreme dayanıklılık testinde riskli olduğu tespit edilen okullarımızla ilgili hızlı çalışma başlattık. Riskli okullarımızı güvenli hale getirmek için 17’sini boşaltacağız. Buralarda okuyan öğrencilerimizin eğitimini aksatmayacağız. Bazı öğrenciler okulun sağlam olan ikinci binasında, bazıları da yakındaki başka bir okulda eğitimlerini sürdürecek. Bu süreçte velilerden de anlayış bekliyoruz.”

GÜÇLENDİRİLECEKLER

· Bornova Anadolu Lisesi (A,  F, G bloklar) · Bergama Akif Ersezgin Anadolu Lisesi · Karabağlar Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi.

YIKILACAKLAR

Haberin Devamı

· Bornova Evrenesoğlu İlköğretim Okulu (B blok ve ekleri yıkılacak) ·  Bornova İzmir Fen Lisesi ve yurtları ·  Kiraz Haliller Köyü İlköğretim Okulu (A, C, D blokları) · Torbalı Gazi İlköğretim Okulu, · Torbalı Dağkızılca İlköğretim Okulu · Torbalı Karakuyu İlköğretim Okulu · Torbalı Demirci Köyü İlköğretim Okulu (tek derslikli okulun 14 öğrencisi taşımalı sisteme dahil edilecek) · Ödemiş İlköğretim Okulu (C blok) · Bayraklı Endüstri Meslek Lisesi (A, B, C blokları yıkılıcak, atölyeler  güçlendirilecek) · Bergama Ticaret Meslek Lisesi · Karabağlar Limontepe Hasan Seniye Saray İlöğretim Okulu (A blok) · Konak 80. Yıl Eşrefpaşa İlköğretim Okulu (A ve B bloklar) · Selçuk İsabey İlköğretim Okulu · Selçuk Sekiz Eylül İlköğretim  Okulu (A blok)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!