Doğan Ailesi’ne özel teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Doğan Ailesi’ne özel teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2012 00:00

Almanya Uyum Vakfı’nın yeni yıl resepsiyonuna, Şansölye Angela Merkel de katıldı. Merkel, ülkedeki en büyük yabancı topluluğunu oluşturan Türklerin topluma uyumuna yaptığı katkılar nedeniyle, Doğan Ailesi’ne de özellikle teşekkür etti ve ekledi: “Uyum konusunda iyi fikirlere her zaman açığız.”

Haberin Devamı

ALMANYA Şansölyesi Angela Merkel, Berlin’de, Almanya Uyum Vakfı’nın Bertelsmann Vakfı binasında verdiği yeni yıl resepsiyonuna katıldı. Seçkin konuklara bir konuşma yaparak Almanya’daki yabancıların topluma uyumunun önemini bir kez daha dile getiren Merkel, ülkedeki Türklerin topluma uyumuna yaptığı katkılar nedeniyle, Doğan Ailesi’ne de özellikle teşekkür etti. Uyumun başarısı için toplumun her kesimine görevler düştüğünü söyleyen Merkel, “Uyuma büyük önem veriyoruz. Bunun içindir ki, Uyum Zirvesi’ni hayata geçirdik. Uyum konusunda iyi fikirlere her zaman açığız” dedi.

Önlemler yolda

Ocak ayı sonunda toplanacak yeni uyum zirvesinde, federal düzeyde daha somut uyum planları hazırlayacaklarını belirten Merkel, uyum politikalarının hayat bulması için katkı sunan herkese teşekkür ederken “Almanya Uyum Vakfı’na ve Almanya’daki bu insanların uyumuna yoğun katkılarından dolayı, Doğan Ailesi’ne özellikle teşekkür ediyorum” dedi. Almanya Başbakanı Merkel, aynı zamanda, Almanya Uyum Vakfı’na destek veren Burda Grubu ile Axel Springer ve Bertelsmann Vakfı’na da teşekkür etti.

/images/100/0x0/55eb0e61f018fbb8f8a82e5d

Haberin Devamı

‘Dil önemli anahtar’

Başbakan Merkel, uyumun Almanca öğrenmekle başladığının altını çizdiği konuşmasında, “Her zaman söylediğimiz gibi, uyumda dil çok önemli. İnsanları dil öğrenmeleri konusunda cesaretlendirmeliyiz” diyerek, Almanca öğreneceklere yönelik yeni teşviklerin sinyalini verdi. Sporun uyuma çok önemli katkısı olduğunu da kaydeden Merkel, Almanya’ya yeni gelen göçmenlerin, kültür ve yaşam biçimleriyle ülkeye ayrı bir dinamizm sağladığını da dile getirdi. Uyumun, insanlar meraklı ve hareketli kaldıkça başarıya ulaşabileceğinin altını çizen Merkel, “Uyumun başarıya ulaşmasında Alman toplumuna da görev ve sorumluluk düşüyor. Alman toplumunun göçmenleri kabul etmeye hazır olması, uyumu başarıya taşıyacaktır. Göçmenlere de sorumluluk düşüyor. Onların da uyuma istekli olduklarını göstermeleri gerekir” dedi.

Haberin Devamı

UYUM İÇİN EL ELE

İşte Almanya Uyum Vakfı’nın yeni yıl resepsiyonuna katılan konuklar:
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya Uyum Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Federal Hükümetin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Vakıf Kuratoryum Başkanı Prof. Dr. Hubert Burda, üyeler Aydın Doğan, Liz Mohn, Vakfın Yönetim Kurulu üyeleri Sevda Boduroğlu, Wolfgang

/images/100/0x0/55eb0e61f018fbb8f8a82e5f
Fürstner, Kai Diekmann, İbrahim Evsan, Dr. Thomas Gauly, Uli Hoeness ve Dr. Tonio Kröger, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Başkonsolos Mustafa Pulat, Berlin Çalışma ve Uyum Senatörü Dilek Kolat, Berlin Sosyal Senatörlüğü Müsteşarı, Berlin Eyalet Meclis milletvekili ve Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi Federal Yönetim Kurulu üyesi Emine Demirbüken Wegner, Sosyal Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Federal Meclis Milletvekili Aydan Özoğuz, Yeşiller Federal Meclis Milletvekili Memet Kılıç, Yeşiller Berlin Eyalet Meclis Milletvekili Özcan Mutlu ve çok sayıda davetli.

Haberin Devamı

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Almanya Uyum Vakfı’nın resepsiyonunda Başbakan Angela Merkel ve Federal Hükümet’in Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ile bir araya geldi. Başbakan Merkel, Doğan Ailesi’ne, uyuma katkıları nedeniyle özellikle teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!