Tayfur Havutçu gidince şok yaşadım

Güncelleme Tarihi:

Tayfur Havutçu gidince şok yaşadım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2012 00:00

Beşiktaş'ın orta sahadaki önemli oyuncularından Veli Kavlak, siyah-beyazlı takıma gelmeden önce kendini hazırladığını söyledi.

Lig TV'ye açıklamalarda bulunan genç futbolcu, Beşiktaş'ın büyük kulüp olduğunu ifade ederek, şu anda forma şansı bulamayan Burak Kaplan ve Tanju Kayhan'ın da zamanla forma giyebileceklerini dile getirdi.

Siyah-beyazlı takımda rekabetin yaşanacağını bilerek geldiğini belirten Veli, “İdmanlarda kendimizi göstermeye çalışıyoruz. Çalışırsak forma şansı buluruz. Gelmeden önce hazırlandım. Burada yüzde yüz başlamak istiyordum. Sakatlığım vardı, bu nedenle ekstra çalışmalar yaptım. Kendimi geliştirmek istiyorum” dedi.

Takımda fazla sakat oyuncunun olmadığını kaydeden siyah-beyazlı futbolcu, “Sivok iyileşmeye başladı. Antrenmanlar iyi gidiyor. Hava çok soğuk, ama ben alışığım. Avusturya'dan geldim” diye konuştu.

Maçlarda çok şut atması, ancak az gol atması yönündeki soruyu yanıtlayan Veli Kavlak, şöyle konuştu: “Çok fazla şut pozisyonu buluyorum. Bu sırada da şut çekiyorum. Fazla gol nasip olmadı. Ama inşallah şutlarımdan biri doksana gidecek. Vurmadan önce hep bunu hissediyorum. Bir türlü olmadı. Ama ummadığınız anda top önünüze geliyor. Belki bir derbi maçında gol olur.”

Pozisyonu konusunda bilgiler veren siyah-beyazlı futbolcu, şunları söyledi: “Normalde tam orta sahanın ortasında iki yönlü oynuyorum. Buraya gelmeden önce o pozisyon için düşünüldüğümü biliyorum. Ama bazen eksikler olduğu için kanatta da hocam görev veriyor. Bu pozisyonlarda da en iyisini yapmaya çalışıyorum. Asıl pozisyonum gidip gelen 8 numara. Forvette de oynayabileceğimi düşünüyorum. Rapid Wien'de bir maçta sağ bek, bir maçta forvet oynadım. Elimden geleni yaptım. Kalede oynayamam. Ama her yerde oynarım.”

Eksikleriyle ilgili görüşlerini aktaran Veli, “Öne geldiğimde daha fazla gol atmalıyım. Şut şansı da buluyorum. Bu yönde çalışıyorum. Gol seviyemi yükseltmeye çalışıyorum. Oynadığım pozisyon yüksek enerji isteyen bir yer. Bazen yoruluyorum ve konsantrasyonumu kaybediyorum” diye konuştu.

Ernst ve Fernandes'e övgü

Veli, takım arkadaşları Ernst, Fernandes ve Galatasaraylı futbolcu Selçuk'a da övgüler yağdırdı. Ernst ile aynı pozisyonda oynadığına dikkat çeken genç oyuncu, “Almanya'dan kendisini tanıyorum. İdmanlarda beğenerek izledim. Bu sezon aynı mevkiide oynayan Selçuk'u da beğeniyorum. Türkiye'de çok kaliteli oyuncular var” dedi.

Yıldız oyuncularla birlikte oynamanın kendisi için çok önemli olduğunu anlatan Veli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük isimlerle aynı takımda oynamak önemli. Onlardan bir şeyler öğrenebilirsiniz. Takımımızda Ernst ve Fernandes gibi isimler var. Avrupa'nın iyi liglerinde oynamışlar. Benim için büyük olay. Ernst maçlarda pozisyonları okuyor. Topun ne zaman geleceğini hissediyor. En kolay futbol basit futboldur. Fernandes'in yaptıklarını ise daha önce görmedim. İnanılmaz top tekniği var. Soğukkanlı oynuyor. Çok şaşırıyorum. Orta sahada kalabalık içinde soğukkanlı kalabiliyor. Topu kaybetmiyor.”

Şampiyonluk

Siyah-beyazlı futbolcu, şampiyonluk ve UEFA Avrupa Ligi ile ilgili hedefleri düşünmenin ise erken olduğunu söyledi.

Şampiyonluğun güzel olduğunu ifade eden Veli, ama maç maç bakmak gerektiğini, her karşılaşmayı kazanarak hedeflere ulaşmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Şampiyonluk mücadelesinde yer alan Galatasaray'ın seri galibiyetler yakaladığına dikkat çeken Veli Kavlak, “Fenerbahçe ve Trabzonspor da güçlü ekipler. Ancak bizim onlardan eksiğimiz yok. Play-off'lara kalıp onlara karşı en iyi sonuçları almaya çalışacağız” dedi.

Bu hafta karşılaşacakları Medical Park Antalyaspor maçına değinen siyah-beyazlı futbolcu, “Zor bir maç olacak. İlk karşılaşmada zorlanmıştık. Orta sahada kaliteli oyuncuları var. Kazanmaya gidiyoruz. İnşallah 3 puanı alırız. İlk 11'in değişmez futbolcusu olmak istiyorum. Şampiyonluk yaşamak istiyorum” diye konuştu.

Teknik heyetteki Carlos Carvalhal ile Tayfur Havutçu arasında fark olmadığını ifade eden Veli, “İkisi de aynı şeyleri istiyor. Orta sahada mücadele etmemi, top kapmamı ve pas vermemi istiyorlar. Tayfur Havutçu gittikten sonra bir şok yaşadım. Kendisi beni buraya getirdi. Ancak Carvalhal da beni tutuyor ve oynatıyor” dedi.

Spor Toto Süper Lig'de ortaya konulan oyuna da şaşırdığını belirten Veli, sözlerini şöyle tamamladı:

“Avusturya'da oynarken geri pas atılır, sonra uzun pasla oyun kurulur. Burada geri paslarda oyuncular paniklemiyor. Topu tutuyorlar. Teknik olarak iyiler. O yüzden daha fazla yoruluyorum. İlk şaşırdığım bu oldu.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!