Costa Concordia'da ölü sayısı altıya yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Costa Concordiada ölü sayısı altıya yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2012 10:19

İtalya'nın batısındaki Toscana Bölgesi sahilleri açığında kaza yapan “Costa Concordia” gemisinden arama-kurtarma ekipleri tarafından bir ceset daha çıkarıldı.

Haberin Devamı

Giglio adası açıklarında geçen Cuma akşamı kaza yapan kruvaziyerin batığında arama-kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler bir kişinin daha cesedine ulaştı. Cesedin bir erkeğe ait oldu belirtildi.

Böylece gemide hayatını kaybedenlerin sayısı altıya çıkarken, yetkililer tarafından son olarak 15 olarak açıklanan kayıp sayısı da 16 olarak düzeltildi.

Bölgede hava şartlarının kötüleşmesine karşın arama kurtarma ekiplerinin kayıp kişileri bulmak için sürdürdüğü çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

İTALYA'DA TİTANİK DEHŞETİ / FOTO GALERİ

 

GEMİDEKİ YOLCULAR BÖYLE KURTARILDI / WEB TV 

BAŞBAKAN'DAN TAZİYE AÇIKLAMASI

İtalya Başbakanı Mario Monti, yaptığı yazılı açıklamada, kendisi ve hükümeti adına ölenlerin ailesine taziyelerini belirtirken, yaralananlara acil şifalar diledi.

Haberin Devamı

Başbakanın, Giglio Adası ve ana karada yer alan Monte Argentario belediye başkanlarına yardım faaliyetlerine gösterdikleri dayanışma için teşekkür ettiği ifade edildi. Başbakan Monti'nin Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'ya bu iki belediyeye yardımlarından ötürü madalya verilmesini önerdiği de gelen haberler arasında yer aldı.

KAZAZEDELER YURDA DÖNDÜ

Gemiden kurtulan Türklerden Sırrı Tayfun Bora ile eşi Deniz Bora, Egemen Filiz, annesi Seher Filiz ve babası Hasan Filiz ise Alitalia'nın tarifeli uçağıyla bu sabah saatlerinde İstanbul'a geldi.

İtalya'dan ayrılmadan önce AA muhabirine konuşan kazazedelerden Hasan Filiz, "Çok mutluyuz ülkemize kavuştuğumuz için... Kötü anılarımız oldu burada" dedi.

Çok güzel umutlarla tatile çıktıklarını anlatan Filiz, "Ama bunu da kadere yormak gerekiyor. Yaşanacağı varmış bunların da. Sağlıklıyız, maddi kayıplarımız büyük, hiç önemli değil" diye konuştu.

"Bir daha gemiyle yolculuk eder misiniz" sorusuna Hasan Filiz, "Bu gemilerle giderim, çünkü böylesine güzel, insanın ürettiği muazzam makinenin böyle bir arıza yapacağına inanmıyorum. İnsan hatası olabilir. Yoksa çok muhteşem bir makineydi" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

BORA: ŞAŞKINIZ

Bir başka kazazede Deniz Bora da başlarından geçenlere inanamadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Televizyonlarda dinlediğimiz kadarıyla bir hafta evvel, Akdeniz'de çok yağmur-çamur, fırtınalar var, gemiler limana çekildi, hatta bir de Etna yanardağı harekete geçti dendi. 'Eyvah' dedik. Geldiğimizden beri hava açık, 'oh' dedik. Her şey şahane. Kayalara çarpacağını hiç düşünmedik. Diğerlerini aştık... Şu an açıkçası şaşkınız. Çok mutlu geldik, şaşkın dönüyoruz. Gazeteleri görünce, televizyonları görünce anlayacağız sanırım."

Deniz Bora, şu aşamada bir daha gemiyle yolculuk yapmasının çok zor olduğunu dile getirirken, eşi Sırrı Tayfun Bora da "Eşim gitmiyorsa ben de gitmem" diyerek, esprili bir cevap verdi.

Haberin Devamı

İTALYA BASINI ATEŞ PÜSKÜRÜYOR

Bu arada, gemi kazası İtalyan gazetelerinde geniş yer bulmaya devam ediyor.

“La Repubblica” gazetesi "Concordia, yalanlarla ve hatalarla dolu bir gece" başlığını atarken, “Corriere della Sera”, "Küçük bir jest için büyük bir gemi kazası", “La Stampa” ise "2 ölü daha, aramalar devam ediyor" başlığı ile çıktı.

Gazetelerin başlıklarının ağırlık verdiği üzere kazaya neden olan gelişmenin kaptanın gemideki yolculara Giglio Adası'nı yakından göstermek istediği, kazanın da bu sırada gerçekleştiği ifade ediliyor.

“La Repubblica” gazetesindeki haberde, gemi şirketi “Costa”nın olaydan kaptan Francesco Schettino'yu sorumlu tuttuğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!