Kış etkisini artırıyor

Güncelleme Tarihi:

Kış etkisini artırıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 16, 2012 07:51

Soğuk hava ve kar yağışı tüm yurtta etkisini artırıyor. Bir çok ilde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. Erzurum'da tipi, buzlanma ve şiddetli rüzgarın etkisiyle bir yolcu otobüsü yoldan çıktı, birçok evin çatısı uçtu. Türkiye'de kuzey kutbunu aratmayan görüntüler ortaya çıktı. Aşırı buzlanma kazaları da beraberinde getirdi. Meydana gelen kazalar nedeniyle Bursa-İstanbul karayolu iki saat ulaşıma kapandı. Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Horasan-Eleşkirt karayolunun ulaşıma kapanması sonucu 30'u yolcu otobüsü 250 araç yolda mahsur kaldı. Meteoroloji İstanbul için uyardı: Kar yağışı bu gece de sürecek, gece sıcaklık -3 dereceye kadar düşecek.

Haberin Devamı

Batı kesimlerde sıcaklık düşerken, DoÄŸu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 8 dereceyle Ardahan’da ölçüldü. DiÄŸer illerde en düşük hava sıcaklığı Kars’ta eksi 7, Erzurum’da eksi 5, AÄŸrı’da eksi 3, IÄŸdır’da eksi 2, Erzincan’da 0 derece oldu. KırÅŸehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Tokat ve Amasya’da da bugün kuvvetli kar yağışı bekleniyor. VatandaÅŸlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.      Â

METROBÜSTE KAR İZDİHAMI / WEB TV

Ä°STANBUL'DAN KAR MANZARALARI / WEB TV

TRAFÄ°K KAMERALARINDAN KAR MANZARALARI

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI / WEB TV

Ä°STANBUL İÇİN UYARIÂ

Ä°stanbul radarından alınan son görüntüler ve meteorolojik deÄŸerlendirmelere göre; Kuzey kesimlerinde baÅŸlayan kar yağışının il genelinde aralıklarla devam edeceÄŸi, özellikle kuzey ve doÄŸusu ile kentin yüksek kesimlerinde yer yer etkisini artıracağı öngörüldüğünden yaÅŸanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Â

Kar yağışının gece saatlerinde de kentin özellikle kuzey ve doğusunda aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Gece sıcaklığının -3 dereceye kadar düşecek olması, bu gece ve yarın (salı) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının il genelinde olumsuzluklara neden olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yarın (Salı) öğle saatlerine kadar doğusunda görülecek kar yağışının, öğleden sonra kenti terk etmesi, ancak soğuk havanın il genelinde etkili olması bekleniyor.


ERZURUMDA YÃœRÃœMEYÄ° ENGELLEYEN FIRTINA / WEB TV

BURSA-Ä°STANBUL KARAYOLU 2 SAAT KAPANDI

BURSA’nın Gemlik İlçesi yakınlarında aşırı buzlanma yüzünden meydana gelen trafik kazaları nedeniyle Bursa-İstanbul karayolu 2 saat süreyle ulaşıma kapandı. Karayolları ve trafik ekiplerinin çalışması sonucu kayan araçlar kaldırılarak yol açıldı.

Dondurucu soğuklar Güney Marmara’da hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hava sıcaklığının sıfır altında 5 dereceye kadar düştüğü Gemlik İlçesi’nde aşırı buzlanma karayolu ulaşımında aksamalara neden oldu. Bursa-İstanbul karayolunun Gemlik bölümünde bu sabah buzlanma nedeniyle meydana gelen maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle yol 2 saat süreyle ulaşıma kapandı. Karayolları ve trafik ekiplerinin müdahalesi sonucu kayan araçlar yoldan kaldırılarak trafik akışı yeniden sağlandı.

ZONGULDAK VE BARTIN İÇİN UYARI

Meteoroloji'den yapılan uyarıda, "Zonguldak ve Bartın çevrelerinde 12:30-18.00 TSÄ° arasında kuvvetli kar yağışı beklendiÄŸinden yaÅŸanabilecek olumsuz ÅŸartlara karşı tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.Â

Haberin Devamı

TÃœRKÄ°YE'DEN KAR MANZARALARI / FOTO GALERÄ°

TÜRKİYE BEYAZA BÜRÜNDÜ / WEB TV 

Çığ düşmesi sonucu AÄŸrı- Van Karayolu dün saatlerce kapalı kaldı. Yüzlerce araç mahsur kalırken, Kızılay bölgede yiyecek dağıttı. Sivas- Erzincan karayolu kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölgedeki 303 köy yoluna da ulaşım saÄŸlanamadı. Â

OKULLAR CUMA GÜNÜ YARI YIL TATİLİNE GİRİYOR

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ  

OKULLARIN TATÄ°L OLDUÄžU Ä°LLER / WEB TV

Okullara kar tatili

Aksaray'da okullar bugün ve yarın tatil edildi.
Giresun'da da, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerdeki okullar tatil edildi.
Kırşehir’in Çiçekdağı ve Mahmutlu ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.
Kütahya il genelinde okullar bir gün tatil edildi.
Uşak merkez, Banaz, Sivaslı, Eşme ve Karahallı ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.
Ordu Valisi Orhan Düzgün, yaptığı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 14 ilçede okullarda eğitime bugün ve yarın ara verildiğini söyledi.
Sivas'ta yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün süreyle tatil edildi.
Konya'nın merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ilçeleri ile ile Akşehir İlçesi'nde ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.
Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı bazı okullarda eğitime verilen 1 günlük ara 2 güne çıkarıldı.
Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezinde eğitime 2 gün ara verildi.
Tokat'ta, kar yağışı dolayısıyla kent genelinde eğitime iki gün ara verildi.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar yağışının etkili olduğu, Asarcık ve Havza ilçeleri ile Kavak ilçesine bağlı Emirli, Karayusuflu, Mahmutbeyli, Akbelen, Gödekdemir köylerindeki okullarda yarın, Ladik ilçesindeki okullarda ise, yarın ve Çarşamba günü eğitime ara verildiği bildirildi.
Erzurum Eleştir'de okullar 1 gün tatil edildi.
Nevşehir'de kar yağışı nedeniyle eğitime Hacıbektaş'ta iki gün, Kozaklı ve Gülşehir ilçeleri ile Avanos'un belde ve köylerinde bir gün ara verildi.
Bingöl merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerdeki okullarda eğitime 2 gün ara verildi.
Muş'un Varto ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.
Yozgat'ın Akdağmadeni, Çandır ve Çayıralan ilçelerinin genelinde, Boğazlıyan'da ise bağlı köylerde okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Haberin Devamı

SİVAS'TA 963 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI / WEB TV

DoÄŸu bölgelerinde çığ uyarısıÂ

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu  Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ uyarısı yapıldı.

Devlet Meteoroloji Ä°ÅŸleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada,  DoÄŸu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin ile Trabzon ve Rize'in  iç kesimlerinin yüksekleri) ile DoÄŸu Anadolu'nun kuzey ve doÄŸusunda (Erzurum,  Erzincan, Kars, AÄŸrı, Ardahan, Tunceli, Bingöl, MuÅŸ, Bitlis, Hakkari ve Van)  devam eden kar yağışının oluÅŸturacağı taze kar örtüsünün, kuvvetli lodosla  birlikte eÄŸimin fazla olduÄŸu alanlarda meydana getirebileceÄŸi çığ tehlikesine  karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.Â

Haberin Devamı

ERZURUM KUZEY KUTBU GÄ°BÄ° OLDU / FOTO GALERÄ°

Ankara'da çok sayıda kaza

Ankara’da dün akşam kar yağışı ve buzlanma nedeniyle çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Kar kalınlığının 175 santime ulaştığı Uludağ’da hava sıcaklığı gece sıfırın altında 17 dereceye kadar düştü. Uludağ'da bugün akşam saatlerinde ve yarın da kar yağışı bekleniyor.

Bu arada, Bursa merkez ve ilçelere bağlı köylerde kapalı yol bulunmuyor.

Eskişehir’de internet üzerinden yapılan çağrıya uyan yüzlerce genç buluşup kartopu savaşı yaptı.

Ankara'da 93 köy yolu kapalı

Ankara ValiliÄŸi, yüksek kesimlerde bulunan 93 kapalı köy yolunun açılması için çalışmalarının sürdüğünü ve tüm ilçe ve köylerde genel hayatı olumsuz etkileyebilecek herhangi bir durumun bulunmadığını açıkladı. Yollarda aşırı buzlanmalar nedeniyle oluÅŸabilecek kazaları önlemek amacıyla 50 ton solüsyon (don önleyici ve buz çözücü) ile 20 ton tuzlu karışım stoÄŸu kullanıldı.Â

Haberin Devamı

Ankara Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Mevsimsel değişikliklerle birlikte yağışlı ve soğuk bir döneme girilmesi nedeniyle İl Özel İdaresi'nin ilçe ve köylerde kar mücadelesine başladığı belirtildi. Ankara İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan 26 ekipte; 26 grayder, 26 kepçe, 45 kamyon 3 kar bıçaklı kamyon ve makine, 226 personel ile kar mücadelesi çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. Yollarda aşırı buzlanmalar nedeniyle oluşabilecek kazaları önlemek üzere 50 ton solüsyon (don önleyici ve buz çözücü) ile 20 ton tuzlu karışım stoğunun kullanıldı.

Özellikle Çubuk, Kızılcahamam, Polatlı, Haymana, Şereflikoçhisar ve Nallıhan ilçelerinde Ankara İl Özel İdaresinin çok sayıdaki iş makineleri ve personeli ile son iki gün içinde gayretli çalışmalarla, toplam 1141 köyde 9033 km köy yolunda kar mücadelesi yapıldı. Genellikle yüksek kesimlerde bulunan 93 kapalı köy yolunun açılması çalışmalarının halen sürdürüldüğü ile tüm ilçe ve köylerde genel hayatı olumsuz etkileyebilecek herhangi bir durumun bulunmadığı belirtildi.

250 araç mahsur kaldıÂ

Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle  Horasan-Eleşkirt karayolunun ulaşıma kapanması sonucu 30'u yolcu otobüsü 250 araç  yolda mahsur kaldı.

Horasan Bölge Trafik Müdürlüğü yetkilileri, etkili kar yağışı ve tipi  nedeniyle 30'u yolcu otobüsü yaklaşık 250 aracın yolda mahsur kaldığını,  karayolları ekiplerince başlatılan karla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğünü  belirtti.

Yolun ulaşıma kapanması sonucu mahsur kalan yolculardan bazıları,  yaklaşık 12 saattir bölgede bekletildiklerini söyleyerek, yetkililere tepki  gösterdi.
 
Buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile ülkenin iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığının, İç Anadolu'nun güneyi ve Göller Yöresi’nde 3 ila 5 derece olmak üzere iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın iç ve batı kesimlerde kuzeyli, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Zirai don uyarısı

Meteoroji'den uyarı: 16-17 Ocak gecesi, Ege’nin kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerde orta kuvvette, yüksek kesimlerde kuvvetli, Akdeniz’in iç kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette, don olayı beklenmektedir.

17-18, 18-19 ve 19-20 Ocak geceleri, Ege ve Akdeniz Bölgeleri’nin kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerde orta kuvvette, yüksek kesimlerde kuvvetli,

Kuvvetli yağış beklenen iller

Yağışların Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Erzincan, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır ile Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli; Adana'nın güney ve doğu ilçeleri ile Hatay çevrelerinde şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Kış etkisini artırıyor



Kış etkisini artırıyor



Kış etkisini artırıyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!