Eğlenceli trafik eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Eğlenceli trafik eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2012 00:00

Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesinde oluşturulan, eğitici oyun ve kısa çizgi filmlerin bulunduğu yeni bir bölüm çocukları trafik konusunda eğitecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığınca hazırlanan “çocuklar için” adlı alanda, “oynayarak öğrenelim” ve “izleyerek öğrenelim” bölümleri yer alıyor.
Oyunlu eğitim
Oynayarak öğrenelim bölümünde, biri çocuklara trafik ışıklarının renklerini öğreten iki oyun bulunuyor. İzleyerek öğrenelim bölümünde ise trafik işaret levhaları ve trafik ışıklarının anlatıldığı çizgi filmler çocuklarla buluşturuluyor. Her bir trafik işareti için ayrı ayrı hazırlanan çizgi filmlerde, kontrollü demiryolu geçidi, park yeri, ışıklı işaret cihazı, park yasağı, durak, hastane, çocuk geçebilir, yaya geçidi, yolda çalışma, taşıt giremez, alt geçit, üst geçit, telefon, bisiklet geçebilir, dikkat, dur, akaryakıt istasyonu, engelli sürücü park yeri, ileri çıkmaz yol, piknik yeri, sesli ikaz cihazlarının kullanımı yasaktır tabelalarıyla ilgili bilgiler veriliyor. Eğlenceli trafik eğitimine Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “http://www.egm.gov.tr” internet adresinde, ana sayfada bulunan “çocuklar için” bölümüne tıklayarak erişilebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!