Başarılar Can Bonomo!

TRT, bu hafta Eurovision temsilcisinin Can Bonomo olarak belirlendiğini açıkladı.

Bu açıklamanın hemen akabininde çeşitli yorumlar, eleştiriler geldi. Yaşının çok genç olmasından tutun, henüz yeteri kadar tanınmıyor olmasına veya tarzına kadar türlü türlü eleştiriler aldı Can Bonomo.
Ben, TRT’nin seçiminin gayet yerinde olduğunu düşünüyorum. Can Bonomo, enerjisiyle ve yeteneğiyle ülkemizi eminim ki en iyi şekilde temsil edecek. Fakat eğer bu seçim, rivayet edildiği gibi, TRT’nin artık Eurovision’a kadın temsilci göndermeme kararının bir sonucu ise ülkemde sanatın herhangi bir dalıyla uğraşan tüm kadınları çok kırılacaktır. Söylenti; 2009 yılında Eurovision’a katılan Hadise ile, kıyafet, klip gibi konularda problem yaşayan TRT yönetiminin, Eurovision’a bir daha kadın finalist göndermeme tercihinde olduğuydu.
Bu ülkeye birinciliği, Eurovision tarihi boyunca yalnızca bir kadın sanatçı getirebildi. 2003 yılında Sertab Erener’in ‘Everyway That I Can’ parçasıyla bu gururu ilk kez yaşadık. Umarım aynı gururu, bu sene Can Bonomo sayesinde, ilerleyen yıllarda da kadın-erkek fark etmeden yetenekli sanatçılarımızla tekrar tekrar yaşarız.

En Sıcak Trend ? Kar Botları

Hafta içi Ankara’ya çok yakışan karla hasret giderdik. Kısa sürede erise de, şehri bir kez daha bembeyaz görebildik. Kar yağışıyla ve soğuk havanın iyice kendini göstermesiyle birlikte, sezonun hit parçalarından olan kar botlarımızı kullanma şansımız da oldu. Ben biraz fazla üşüyen birisi olarak bu trendden son derece memnunum. Ayrıca bir türlü sevemediğim UGG’lara rakip olacağı için bu yeni kar botları trendinin destekçilerindenim. Sıcak tutmasının, yürüken kaymayı engellemesinin hatta koşmaya dahi olanak sağlamasının yanı sıra son derece de estetik duruyorlar. Geçtiğimiz yıllarda Sienna Miller, Paris Hilton ve Lindsay Lohan gibi isimler sayesinde tanıştığımız Rubberduck Snowjoggers başta olmak üzere tüm kar botları taytlar, dar jeanler ve hatta mini elbiselerle oldukça şık duruyor.
Meteoroloji Ankara için önümüzdeki hafta da, yine kar yağışı uyarısında bulunuyor, kar botlarınızı hazırlayın!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bu hafta içi kutlandı. Emek, hangi alanda olursa olsun her zaman çok kutsal. Ancak, bilmemizde, öğrenmemizde, muhakeme etmemizde katkıları tartışılamayacak olan gazetecilerin emeklerinin yeri mutlaka ki ayrı. Ülkemdeki tüm gazetecilerin geçmiş Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.
Yazarın Tüm Yazıları