Ara markaların online adresi

Güncelleme Tarihi:

Ara markaların online adresi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 00:00

Ara marka nedir? Ne çok lüks ne de her yerde bulabileceğiniz kadar sıradan ürünler. Sınırlı sayıda üretiliyor ve her birine tasarımcı eli değiyor. Avrupa’dan ve Amerika’dan ithal bu ara markaları Türkiye’ye Yasemin Başboyacı getiriyor.

Haberin Devamı

New York’ta moda pazarlaması eğitimi aldım. Beş sene New York, yedi sene İstanbul’da moda sektöründe çalıştım. Beş senelik süreçte Donna Karan, Juicy Couture ve Calvin Klein gibi markaların alım-satım ofisinde ürün geliştirme sorumlusuydum. 1999’da yaşamaya gittiğim New York’ta online shopping ile tanıştım ve benim için vazgeçilmez bir alışveriş şekli haline geldi. 2004’te Türkiye’ye geldiğimde birtakım ara markaların eksikliğini gördüm. Ara marka nedir? Üstle orta seviyenin arası. Küçük ve yeni yükselişte olan tasarımcılardan bahsediyorum. 2009’da geri döndüğüm New York’ta bu tasarımcıların fenomen haline geldiğini fark ettim. Çünkü başta ünlüler olmak üzere, tüm moda meraklıları aynılıktan sıkılmıştı ve bu markalardan kendilerine alternatif yaratıyorlardı. Bu tip markaların az sayıda üretilmesi ve her yerde bulunamıyor olması ve en iyi ulaşım şeklinin online butikler olması büyük avantajdı. Ben de bu avantajdan faydalandım ve bu markaları satmak için 2010 sonunda modabyte.com’u kurdum.
Evet Türkiye’de online alışveriş siteleri yaygınlaşıyor. Ama konuya benim açımdan bakan bir rakip yok. Modabyte.com’da Amerika ve Avrupa’dan ithal edilen ara markaların ürünleri Turkiye’de stok tutuluyor. Dilediğiniz ürünü dilediğiniz anda satın alabiliyorsunuz. Seçtiğim markalar çok ticari olmayan ancak Barneys NY, Saks 5th Avenue, Intermix gibi mağazalarda satılan markalar. IRO, American Retro, Gryphon NY, Angel Jackson, Karen Zambos, Lauren Merkin, Anniel.... Kismet by Milka ilk ve tek Türk markamız. Bazen tamamen içgudusel yaklaşıp bilinirliği olmayan markalarda da şansımı deniyorum ve bu sezon en çok satış yapan ürünler bu riskli markalar oldu. Zamansız ve sezonsuz kıyafetler seçmeye özen gösteriyorum. Trendleri tabii ki önemsiyorum. Bu sene kürk olmazsa olmaz, ışıltılı ceketler, deri etekler, kırmızı, turuncu ve lacivert renkler var.

Haberin Devamı

TESLİMAT GARANTİSİ

Modabyte.com’un üç iş gününde teslimat garantisi var. Kargo ücretini site ödüyor. İade ve değişimlerde kargo masrafını müşteri ödüyor. Beğenilmeyen ve bedeni uymayan giyilmemiş ürün bir hafta içinde iade edilebiliyor veya varsa başka bir bedenle değişim yapılabiliyor. Ödeme seçenekleri havale ve kredi kartı. www.modabyte.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!