Cimnastikte tarihi başarı

Güncelleme Tarihi:

Cimnastikte tarihi başarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 00:00

Milli cimnastikçi Göksu Üçtaş, 2012 Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı elde etti.

Haberin Devamı

Üçtaş'ın bu başarısıyla Türkiye, tarihinde ilk kez olimpiyat oyunlarında cimnastik branşında temsil edilecek.

Alınan bilgiye göre, İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan 2012 Londra Olimpiyatları Artistik Cimnastik eleme müsabakalarında 96 sporcuyla mücadele eden Göksu Üçtaş, ilk 30 sıraya girenlerin vize alacağı müsabakalarda başarılı bir performansın ardından kendine 23'üncü sırada yer buldu. Bu sonuçla birlikte Üçtaş, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti.

Sonuçların açıklanmasının ardından sevincini antrenörü Mergül Güler ile paylaşan Üçtaş, yaptığı açıklamada, “Şu an yaşadığım mutluluğu anlatmam olanaksız. Beklediğimden daha iyi bir performans sergiledim. 2012 olimpiyat oyunlarına katılacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu, Türk cimnastik tarihinde bir ilk oldu. Bu ilki başarmanın gururunu yaşıyorum. Şimdi olimpiyatlara kadar daha sıkı çalışıp, ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” dedi.

Federasyon başkanı Örsel'in görüşleri

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Atilla Örsel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan büyük bir mutluluğun olamayacağını belirterek, “Bu çocukların küçüklüklerinden bu yana adım adım yetiştiklerini, büyüdüklerini görmek, başarılarını izlemek beni çok mutlu etti. Cimnastik tarihinde bir ilki başaran sporcumuzu gönülden kutluyorum” diye konuştu.

Göksu Üçtaş'ın elde ettiği bu başarının ardından onun arkasından yetişen küçük sporcuların kendilerine güvenlerinin geleceğini ve Türk cimnastiğini gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağını öne süren Örsel, şunları söyledi:
“Göksu sadece iyi bir sporcu değil, aynı zamanda eğitim hayatını çok iyi sürdüren güzel bir evladımız. Çok gurur verici bir başarı elde etti hem ülkemiz hem de federasyon için. Ben çifte mutluluk yaşıyorum. Uluslararası Cimnastik Federasyonu'nda yönetim kurulu üyesiyim. 2012 olimpiyatlarında hem üye olarak bulunmak hem de bir Türk sporcumuzun orada bulunması çifte mutluluk yaşatacak.”

Atilla Örsel, Üçtaş'ın cimnastikte olimpiyatlara katılacak tek Türk sporcu olacağını anımsatarak, sözlerini şöyle tamamladı: “Ümit Şamiloğlu vardı, ancak o sakatlandı. Eminim o da çok sevinmiştir Göksu'nun bu başarısından dolayı. Göksu ve antrenörü Mergül Güler'e, olimpiyatlara kadar İtalya ya da ABD başta olmak üzere mutlaka yurt dışında antrenman yapma fırsatı sağlayacağız.”

Haberin Devamı

Cimnastik Federasyonu Başkanı Atilla Örsel, sporcu Göksu Üçtaş ve antrenörü kutladı

Haberin Devamı

Cimnastik Federasyonu Başkanı Atilla Örsel, İngiltere'de yapılan 2012 Londra Olimpiyatları Artistik Cimnastik eleme müsabakalarında olimpiyatlara gitmeye hak kazanan sporcu Göksu Üçtaş ile antrenör Mergül Güler'i kutladı.

Örsel, yaptığı açıklamada, Üçtaş'ın 7-12 Ocak tarihlerinde Londra'da yapılan 2012 Olimpiyat Oyunları Artistik Cimnastik eleme müsabakalarında olimpiyat kotası aldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet tarihinde cimnastikte ilk defa olimpiyat oyunlarında yer alacak olan sporcumuzu, antrenörümüz Mergül Güler'i, kafile başkanımız başkan vekili Tolga Akgün'ü ve uluslararası hakemimiz, bayanlar hakem kurulu başkanımız Yrd. Doç. Dr. Özgür Mülazımoğlu Ballı'yı kutlar, sonucun milletimize ve camiamıza hayırlı olmasını dilerim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!