Savunma atağı

Güncelleme Tarihi:

Savunma atağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 00:00

Milyarlarca dolarlık savunma sanayi pazarından pay alabilmek için çalışma başlatan Egeli sanayiciler önce kümelenecek, sonra dernek kuracak ve bölgeden Vestel ile BMC dışında ana yüklenici firma çıkaracak.

Haberin Devamı

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu çalışma gruplarından olan “Savunma Sanayi Çalışma Grubu” sektörde Egeliler’in söz sahibi olması için yeni çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Doğrudan Faaliyet Desteği programı doğrultusunda hazırlanan “Savunma Sanayine Tedarikçi Olabilecek İzmir Firmalarını İçeren Sektör Analizi Projesi” hazırlandı.

EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, savunma sanayinin sadece askeri boyutta değil ekonomik anlamda da büyük önem taşıdığını belirterek “2.73 milyar dolarlık cirosu ve 854 milyon dolarlık ihracatı ile savunma sanayinin ülke ekonomisindeki payı açıkça görülmektedir” diyerek, pastadan daha fazla pay almak istediklerini söyledi. Gökçüoğlu, bu amaçla TSK ürün yelpazesinde yerli sermayenin payının artırılması için bir sergi düzenlediklerini, uluslararası fuarlara katıldıklarını ve 2011 yılında da TAİ, TEİ, ASELSAN gibi ana yüklenici firmaları ziyaret ettiklerini söyledi. Bölgede savunma sanayine katkı koyan önemli firmaların BMC ve Vestel olduğunu dile getiren Gökçüoğlu, bu firmaları artırmak istediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

PORTAL OLUŞTURULACAK

Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Özkan, firmaların ne ürettiğinin tanıtılması için bir portal oluşturulacağını belirterek, bu portalın e-ticarete hizmet etmeyeceğini söyledi. Firma profillerinin belirlenmesinden sonra kümelenme ve sonrasında Havacılık ve Uzay Sanayisi’nde olduğu gibi dernek kurma hedeflerini de anlatan Özkan, dışa bağımlılığın azaltılması açısından konunun önemine dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!