Hırsız tutup işten atan eski patronunun evini soydurdu

Güncelleme Tarihi:

Hırsız tutup işten atan eski patronunun evini soydurdu
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 12, 2012 14:15

Bursa'da, işten çıkartılan Ahmet Kalekahyası ve Gülay Özsalbaş, patronlarından intikam almak için İsmail Kurubaş ile anlaşarak evindeki ticari anlaşmaları çaldırdı. Ancak vadedilen parayı alamayan Kurubaş, bu kez soyduğu Emin Parlak’ı arayarak, çaldığı ticari anlaşmaları satmak istedi. Parlak’ın şikayeti üzerine taraflar yakalandı.

Haberin Devamı

Merkez Osmangazi İlçesi Altıparmak Mahallesi Değirmen Caddesi’nde medikal ürünler satan Emin Parlak’ın yanında çalışan Ahmet Kalekahyası (44) ve Gülay Özsalbaş (43), geçen Aralık ayında işten çıkartıldılar. İddiaya göre tazminatlarını alamayan ve arkadaş oldukları öne sürülen Kalekahyası ve Özsalbaş, Emin Parlak’tan intikam almak için evinde sakladığını bildikleri iş sözleşmelerini çaldırıp, yırtarak kendisinden intikam almaya karar verdiler. Kalekahyası ve Özsalbaş, daha sonra yardımcı olacaklarını düşündükleri ortak arkadaşları Hakan Ayhan’a (35) giderek, kendilerine hırsızlığı gerçekleştirecek bir kişiyi bulmalarını istedi. Bunun üzerine Hakan Ayhan, işten çıkartılan sevgilileri, hırsızlık suçundan kaydı bulunan ve dönercilik yapan İsmail Kurubaş (25) ile tanıştırdı. Kalekahyası ve Özsalbaş, eski patronlarının evine girip burada bulunan iş sözleşmelerini çalıp, kendilerine teslim etmesi halinde Kurubaş ile 50 bin TL karşılığında anlaştılar.

Haberin Devamı

Geçen 28 Aralık günü gece yarısı Emin Parlak’ın evine pencereden giren İsmail Kurubaş, çekmecede bulunan iş sözleşmelerini alarak kaçtı. Daha sonra anlaştığı kişileri arayan Kurubaş, vaad ettikleri parayı getiremeyen Kalekahyası ve Özsalbaş’a sinirlenince, bu kez Emin Parlak’ı arayıp, evindeki sözleşmeleri kendisinin çaldığını ve 15 bin TL karşılığında verebileceğini söyledi.

ŞÖFÖR VE ÇAYCI GİBİ DAVRANAN POLİSLERCE YAKALANDILAR

Evine giren hırsızın teklifini kabul eden Emin Parlak, kendisine Karapınar Mahallesi’ndeki dolmuş durakları önünde buluşmaları için randevu verirken, polisten yardım istedi. Önceki gün dolmuş şoförü ve çaycı gibi davranan polisler, elindeki evraklarla dolmuş durağına gelen İsmail Kurubaş’ı yakaladı. Kurubaş’ın ifadesinden sonra polis bu kez Ahmet Kalekahyası ve Gülay Özsalbaş ile kendilerine aracı olan Hakan Ayhan’ı da yakaladılar.

Sorgulamaları yapılan zanlılar hırsızlık, hırsızlığa aracılık, şantaj ve mala zarar vermek suçlarından adliyeye sevk edildiler.

  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!