Milli sporcunun feci ölümü

Güncelleme Tarihi:

Milli sporcunun feci ölümü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 13:14

KAYAK Milli Takım sporcusu 18 yaşındaki Aslı Nemutlu bu sabah antrenman sırasında pistte düşüp boynunu kırdı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Olay, Erzurum'un Palandöken'den sonra ikinci kayak merkezi olan Konaklı'da saat 10.00 sıralarında meydana geldi.

ASLI NEMUTLU FOTOĞRAFLARI

Alp disiplini kayak yarışmaları için Erzurum’a gelen Kayak Milli Takımı sporcuları bu sabah hazırlık antrenmanı için piste çıktı. Kayakçılardan İstanbul’da öğrenci olan Aslı Nemutlu pistte kayarken, ayağından kayak çıktı. Dengesini kaybederek piste düşüp metrelerce sürüklenen ve ağır yaralanan Aslı Nemutlu, hemen Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Aslı Nemutlu, doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

İŞTE KAZANIN GERÇEKLEŞTİĞİ YER / WEB TV

YARIŞLAR İPTAL EDİLDİ

Erzurum'da milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun antrenman yaparken düşerek hayatını kaybetmesi nedeniyle Türkiye Kayak Federasyonu tarafından, 13-15 ve 16-18 Ocak tarihlerinde düzenlenecek yarışlar iptal edildi.

Haberin Devamı

Türkiye Kayak Federasyonu internet sitesi “www.kayak.org.tr” aracılığıyla da yapılan duyuruda, 13-15 Ocak 2012 tarihindeki alp disiplini büyük-genç yarışları ile 16-18 Ocak 2012 tarihinde yapılması planlanan alp disiplini çocuk 1-2 ve minikler yarışlarının iptal edildiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“12.01.2012 perşembe günü Erzurum ili Konaklı Kayak Merkezinde 13-15 Ocak 2012'de yapılacak olan alp disiplini 1. etap yarışları öncesi antrenman yapan milli sporcumuz Aslı Nemutlu antrenman esnasında geçirdiği elim bir kaza sonucu hayatını kaybetmiştir. Ailesi, yakınları ve kayak camiamızın başı sağolsun. Milli sporcumuzun vefatı nedeniyle, 13-15 Ocak 2012 alp disiplini büyük-genç yarışları ve 16-18 Ocak 2012 alp disiplini çocuk 1-2 ve minikler yarışları iptal edilmiştir.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da  antrenman sırasında düşerek yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden milli  kayakçı Aslı Nemutlu'nun ailesine başsağlığı diledi.
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın,  Nemutlu'nun vefatı sebebiyle ailesine bir taziye mesajı gönderdiği bildirildi.
     
KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI
         
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu,  Erzurum'da antrenman yaparken dengesini kaybederek düşen ve hayatını kaybeden  milli kayakçı Aslı Nemutlu'ya rahmet, Nemutlu'nun ailesiyle, Türkiye Kayak  Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık'a başsağlığı diledi.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ALP Disiplini Milli Takım oyuncusu Aslı Nemutlu'nun  Türkiye Gençler Kayak Şampiyonası'na hazırlandığı Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde düşme  sonucunda yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrendiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'ya rahmet,  Nemutlu ailesiyle Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık'a, Milli Kayak  takımı sporcu ve yöneticileriyle, kayak sporuna gönül veren herkese başsağlığı  diledi.

ASLI NEMUTLU HAYATINI KAYBETTİ / WEB TV 

Haberin Devamı

PİST DIŞINDAKİ TAHTA PERDELERE ÇARPTI

Konaklı Kayak Merkezi’nde bugün milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun ölümüyle sonuçlanan kazanın meydana geldiği ’Bayanlar Süper C Pisti’nde, Jandarma Olay Yeri ekibi, inceleme yaptı. Cumhuriyet Savcısının isteği üzerine kaza yerinde incelemeler sürerken görgü tanıkları, düşüp sürüklenen Aslı Nemutlu’nun pist dışına çıktıktan sonra, tipi ve savrulan karların pisti kapatmaması için kurulan tahta perdelere çarptığını söyledi. Çarpma sırasında Aslı Nemutlu’nun boynunun kırıldığı ileri sürüldü.

Kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Konaklı’da kayakçılar antrenman yaparken hazırda ambulans bekletilmemesinin eksiklik olduğu belirtildi. Kaza sonrası istenen ambulans Erzurum’dan geldi ve Aslı Nemutlu ağır yaralı olarak Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildi.

Haberin Devamı

ANTRENÖRÜ KAZAYI ANLATTI

Aslı Nemutlu’nun ölümüyle yıkılan kayakçılar hastane önünde gözyaşı döktü. Aslı’nın antrenörü Fidan Hoca, genç kayakçının antrenman sırasında, kayaklardan birinin ayağından çıkması sonucu dengesini kaybederek düştüğünü söyledi. Genç kayakçının yerde bir süre sürüklendikten sonra pist dışında tipi engelleyici tahta perdelere çarptığını ve boynundan ağır darbe aldığını anlatan Fidan Hoca, "Hastanede kalp masajı da yapıldı ama ne yazık ki yaşama döndürülemedi. Acımız büyük" dedi.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Konaklı Kayak Merkezinde milli sporcu Aslı Nemutlu’nun antrenman sırasında kaynağının çıkması sonucu dengesini kaybederek düştüğünü ve hayatını kaybettiğini söyledi. Vali Öztürk, Nemutlu’nun ailesine ve kayakçılara başsağlığı dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

YARIŞMALAR İPTAL EDİLDİ

Kazanın ardından Kayak Federasyonu, ’Önemli Duyuru’ başlığı ile antrenman yapan milli sporcu Aslı Nemutlu’nun geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. ’Ailesi, yakınları ve kayak camiasının başı sağ olsun’ dilen duyuruda, milli sporcunun ölümü nedeniyle 13-15 Ocak günleri yapılacak Alp Disiplini Büyük-Genç Yarışları, 16-18 Ocak günü olacak Alp Disiplini Çocuk, minikler yarışı iptal edildi.

SAINT JOSEPH LİSESİ YASTA

Aslı Nemutlu’nun ölümü üzerine Sanit Joseph Lisesi yasa büründü. Lisenin internet sitesinde Fransızca ve Türkçe yayınlanan mesajda "11’inci sınıf öğrencimiz Aslı Nemutlu’yu geçirdiği bir kayak kazası sonucu kaybettik. Kızımıza Allah’tan rahmet acılı ailesine sabır diliyoruz" denildi.

Haberin Devamı

AİLE UÇAKLA GELDİ

Kızları Aslı’nın ölüm haberini İstanbul’da alan Ayşe ve Metin Nemutlu çifti özel uçakla Erzurum’a gelmek istedi. Ancak cenazenin özel uçakla götürülemeyeceği öğrenilince Nemutlu çifti tarifeli uçakla Erzurum’a geldi.

CENAZESİ ÖZEL UÇAKLA İSTANBUL’A GÖTÜRÜLDÜ

Konaklı Kayak Merkezi’nde antrenman yaparken yaşamını yitiren kızlarının cenazesini almak için yakınları ile birlikte 18.40 uçağı ile Erzurum’a gelen Ayşe-Metin Nemutlu çiftini hava limanında Kayak Federasyonu yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Cenazenin bulunduğu Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden gözü yaşlı anne ve baba burada ölen kızlarının arkadaşlarına sarılarak ağladı.

Kızlarına otopsi yapılmasını istemeyen ailenin bu isteği savcılık tarafından adli vaka olması nedeniyle kabul edilmedi. Aslı Nemutlu’ya morgda otopsi yapılırken aile dinlemek ve kızlarının özel eşyalarını almak için kaldığı Palandöken Dağı’ndaki Dedeman Oteline gitti. Bir süre sonra hastanenin morguna dönen aile, kızlarının Türk Bayrağı’na sarılı tabutunu hastane morgundan aldı. Kızının tabutunu taşıyan Metin Nemutlu, "Milli kayakçının sonu. Kayağı çok severdi. Kayak bitti" dedi.

Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına konulan Aslı Nemutlu’nun cenazesi hava limanına götürüldü. Aslı Nemutlu’nun cenazesi özel uçakla İstanbul’a gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!