Önce teşekkür sonra teessüf

Güncelleme Tarihi:

Önce teşekkür sonra teessüf
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2012 00:00

BALIKESİR Edremit Belediye Meclisi, 5 Mayıs 2006’da, Camivasat Mahallesi, İnönü Caddesi 9. Sokak’ı içkili yer bölgesi ilan etti.

Haberin Devamı

Ancak bu süreçte kimse burada içkili mekan açmak için müracaat etmedi. Sokak sakinleri, geçen ekimde ruhsat başvuraları olduğunu öğrenince, Mehmet Emek’in önderliğinde imza toplayıp buranın içkili yer kapsamından çıkarılmasını istedi. Belediye meclisi de 1 Kasım 2011’de, daha önceki kararı geri aldı. Mücadelelerinin olumlu sonuç vermesine sevinen sakinler adına Mehmet Emek, basın aracılığıyla Başkan Tuncay Kılıç’a teşekkürler yağdırdı.
Ancak, 15 gün önce 9. Sokak’ta içkili bir restoran açıldığını gören Emek, gözlerine inanamadı. Konuyu araştıran Mehmet Emek, meclisin kasımdaki kararından önce, Edremit Roman Kültürünü Yaşatma, Yardımlaşma Derneği’ne 28 Ağustos 2011’de içkili restoran açma izni verildiğini öğrendi. İptali için belediyeye başvuran Emek, olumlu sonuç alamayınca, tepkisini, Edremit Gündem Gazetesi’ne ilan vererek duyurmaya çalıştı. Mehmet Emek, ‘Teessüf’ başlığıyla verdiği ilanda şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Edremit Belediye Başkanı Sayın Tuncay Kılıç ve meclis üyeleri tarafından sokağımızda içkili restoran, birahane açılmaması için alınan meclis kararına binaen, şahsım ve mahallem adına sizlere yerel gazete aracılığıyla teşekkür etmiştim. Görüldüğü üzere mahallemizde her nasıl izin verildiyse, içkili yer açma izni verilmiştir. Bu nedenle vicdanen rahatsız olduğumdan teessüflerimi bildiriyorum. Teşekkürümün iptalini, teşekkürümün tarafıma iadesini istiyorum. Sizleri Allah’a havale ediyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İptal kararından önce

Edremit Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla yapılan yazılı açıklamada, “Camivasat Mahallesi 9. Sokak, 5 Mayıs 2006 tarihli meclis kararıyla içkili yer bölgesi ilan edilmişti. Belediye meclisimizin 1 Kasım 2011’de almış olduğu kararla içkili yer bölgesinden çıkarılmıştır. Ancak bu karar alınmadan, Dernekler Kanunu’na tabi olan bir dernek, kaymakamlığa müracaat ederek içkili dernek lokali izni almıştır. Bahse konu sokakta şu an gündeme gelen içkili yer açılma izni, belediyemizin almış olduğu içkili alan yapılması yasağından önce verilmiştir” denildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!