'Erdoğan biliyordu'

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan biliyordu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2012 00:00

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kendisi hakkında hazırladığı fezlekeden daha önce, özel olarak bilgisi olmadığını belirterek, “Ancak bekliyordum. Bazı köşe yazılarından bunun mesajını çıkarıyordum. Başbakan’ın açıklamalarından daha önceden bunu bildiği anlaşılıyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Adil yargılamayı etkilediği” gerekçesiyle hazırladığı fezleke, CHP’nin dünkü grup toplantısında “Fezlekeye neden suçlamayı biz de işliyoruz” eylemiyle karşılık buldu.

Darağacına da çıkartsanız

CHP'DEN KILIÇDAROĞLU'NA BÜYÜK DESTEK / WEB TV

CHP'LİLER KILIÇDAROĞLU'NU AYAKTA DİNLEYİP ALKIŞLADI / WEB TV

Milletvekillerinin desteğini alan Kılıçdaroğlu, “fezleke” ile ilgili, “Ben sizin özel yetkili mahkemelerinizden, onların savcılarından korkmam. Siz kim oluyorsunuz, siz kime diz çökertmek istiyorsunuz? Sizden de ağa babalarınızdan da çekinmem. Sadece milletimin önünde eğilirim. Beni hapse atmak değil darağacına da çıkartsanız söyleyeceğim budur” restini çekti.

Hesaplaşmak mı istiyorsunuz

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Kılıçdaroğlu, “Dokunulmazlığının kaldırılmasını talep eden dilekçeyi” de kürsüden göstererek, “Dokunulmazlığa ihtiyacım yok. Dilekçem burada. CHP Genel başkanı ile hesaplaşmak mı istiyorsun, kaldırın dokunulmazlığımı. Ben bu oyunun nerede tezgâhlandığını çok iyi biliyorum. Egemen güçlerine taşeronluk yapanların tehditlerine boyun eğmem” çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Suçum adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek. Bunların adil yargısı; basılmamış kitabı toplatan, ‘Parasız eğitim istiyoruz’ diyen üniversite öğrencilerini aylardır hapiste tutan yargı. Eski bir genelkurmay başkanını terörist diye tutuklamayı akıl etmek ilk kez bu adil yargılamayı yapan arkadaşlara nasip olmuştur. Biz bunların adil yargılamalarının ne olduğunu çok iyi biliriz, önümüzde Deniz Feneri davası varken. Ben korkuyla siyaset yapanlardan değilim. Halkı için yola çıkanların kitabında korku yoktur.”

Bir gizli tanıkla CHP terör örgütü olur

Kılıçdaroğlu, “fezleke” ile ilgili değerlendirmelerini TBMM’deki odasında da sürdürdü. Kılıçdaroğlu, Hürriyet’in “CHP’nin ‘terör faaliyetlerinin odağı olma’ suçlamasına muhatap olabileceği düşüncesinde misiniz?” sorusuna, “Elbette olabilir. Bir imzasız dilekçe ile bir gizli tanığa bakar. Örneğin MYK toplantımız hakkında ‘İşte şurada Kılıçdaroğlu başkanlığında gizli bir toplantı düzenleniyor’ derler. Zaten bir numara olarak da hakkımda fezleke var. Neden olmasın” karşılığını verdi.

Bekliyordum

Kılıçdaroğlu, “Fezleke hakkında öncesinden bilginiz var mıydı?” sorusuna ise “Özel olarak bilgim yoktu. Ancak bekliyordum. Bazı köşe yazılarından bunun mesajını çıkarıyordum. Başbakanın açıklamalarından daha önceden bunu bildiği anlaşılıyor” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu daha sonra dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen dilekçeyi TBMM Başkanlığı’na iletti. CHP milletvekillerinin de aynı yönde TBMM Başkanlığı’na dilekçe vermesi bekleniyor.

Vekillerden tam destek: Biz de suç işledik

TOPLANTIYI yöneten Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, Kılıçdaroğlu’nu kürsüye davet etmeden önce milletvekillerini ayağa kaldırdı. Kılıçdaroğlu’nun fezlekeye gerekçe olan Silivri ziyareti sonrasındaki konuşmasını okuyan ve vekillere tekrar ettiren Hamzaçebi, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun işlediği iddia edilen suçu CHP milletvekilleri de işlemiş oldular. Fezleke beklemeksizin, dokunulmazlıkların kaldırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na başvuracağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!