10 ay takip ve operasyon

Güncelleme Tarihi:

10 ay takip ve operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2012 00:00

Polisin, 12 il ve bazı ilçelerde düzenlediği eşzamanlı operasyonla, elebaşılığını Finike Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.P.’nin yaptığı bir çete çökertildi. 17 üyesi tutuklanan çetenin, kaçırdığı bir işadamına zorla oral seks yaptırdığı ve şantaj için bu anı görüntülediği öne sürüldü.

Haberin Devamı

ANTALYA Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin 10 aylık teknik ve fiziki takibinin ardından Ankara, İstanbul, Trabzon, Çanakkale, Karabük, Konya, Batman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Hatay, Antalya ve Finike, Kumluca, Demre, Kaş, Manavgat ve Kemer ilçelerinde eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, örgütün elebaşısı olduğu ileri sürülen Finike İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.P. ile birlikte Başçavuş İ.K. ve uzman Çavuş R.Ç.’nin de aralarında bulunduğu 1’i kadın 60 şüpheli gözaltına alındı.

Özel işkence yöntemleri

Şüphelilerden 19’u ifadelerinin ardından, 24’ü ise sevk edildikleri İzmir Adliyesi’nde serbest bırakıldı. Yüzbaşı M.P. ile Astsubay İ.K.’nin de aralarında bulunduğu 17 kişi ise tutuklandı. Polisin yaptığı teknik ve fiziki takip sırasında bir işadamını kaçıran şüphelilerin, çeşitli işkence yöntemleri kullandığı belirlendi. Çete içerisinde kendisini ‘Jitem Yüzbaşı’ olarak tanıtan S.A.’nın, borcundan dolayı kaçırdıkları bir işadamına zorla oral seks yaptırdığı, şantaj için bunu cep telefonu kamerasıyla görüntülediği ortaya çıktı. Polisin yaptığı ev aramasında bulunan görüntüler de dava dosyasına eklendi.

Haberin Devamı

DOSYADA 35 SUÇ VAR

10 ay takip ve operasyon

YÜZBAŞI M.P.’nin elebaşılığını yaptığı çeteye yönelik operasyonun detayları ortaya çıktı. Toplam 35 ayrı suça karıştıkları belirlenen çete üyelerinin; işadamı M.M.’yi kaçırıp 11 gün alıkoyduktan sonra 650 bin dolarlık senet imzalattırıp 150 bin TL’sini gasp ettiği, yine borcu olan İ.A. adlı kişiyi beyzbol sopasıyla döverek işkence yaptıkları tespit edildi. Ayrıca çete üyesi S.A.’nın kendisini ’Jitem Yüzbaşı’ olarak tanıtıp, ev araması yaptığı ve 2 cep telefonuna el koyduğu, beyzbol sopasıyla ablasının yanında bir genci döverek işkence yaptığı iddia edildi.

Yüzbaşı M.P.’nin fuhuş yaptığı belirlenen 17 yaşındaki bir kızın telefonunu şüpheli Bayram S.’ye verdiği, “Eğer müsaitse size yardımcı olabilir” dediği ortaya çıktı. Bayram S., ifadesinde bu olayı şöyle anlattı: “Komutan M.P.’yi 5 yıldır tanırım. İşadamı M.Ü. ile birlikte Antalya’ya gelmiştik. Yüzbaşı M.P.’nin de tanıdığı M.Ü.’nün çapkınlık yapmak istediğini söyledik. O da ’Bir numara vereceğim müsaitse gelir’ dedi. Sonra bize yaşının küçük olduğunu bilmediğimiz ’Ezel’ takma isimli kızın telefonunu verdi. Ancak Ezel, yardımcı olamayacağını ve işi olduğunu söyledi. Tekrar M.P.’yi aradık. O bize ’Ç.... gazinosuna git. Burada Apo’yu bul. O size yardımcı olacak’ dedi. Biz de buraya gittik ve o adamı bulduk. Sonra buradan gelen kadınla M.Ü. otelde birlikte oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!