‘O yasa’ tam bir aptallık

Güncelleme Tarihi:

‘O yasa’ tam bir aptallık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2012 00:00

Fransa Ulusal Meclisi’nin 22 Aralık’ta onayladığı, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkârının suç sayılmasını öngören yasa tasarısı Senato gündemine gelmeden, Fransız kamuoyu ve medyasını bölmeye devam ediyor. Le Figaro Gazetesi’nden Natacha Polony, yasa teklifi için, “Tam bir aptallık” dedi.

Nouvel Observateur Dergisi’nin başyazarı Jean Daniel şunları yazdı:

Tırnak içinde soykırım: “Bu yazıda soykırım lafını tırnak içinde kullanıyorum ve bunu yaparak ileride çıkacak yasanın hedefi haline geliyorum. Politikacıların, bağımsızlığının 50’nci yıldönümünü kutlayan Cezayir’e ‘soykırımsal katliam’ uyguladığı sık sık hatırlatılan kendi devletini bırakıp, tarihçilerin üzerinde bölündüğü ‘Ermeni soykırımı’ hakkında cezalandırmaya kadar varacak yasa çıkarmalarının, devlet adamlığı yüceliği ve sorumluluğu ile ilgisi yoktur.”

Aznavour’a da eleştiri: Fransa’nın en çok izlenen hafta sonu programı ‘Biz hâlâ yatmadık’ın yorumcusu, Le Figaro Gazetesi’nden Natacha Polony de Ermeni asıllı ünlü Fransız şarkıcı Charles Aznavour hakkında konuşurken “Kendisini çok severek dinlerdim. Sarkozy’ye inkâr yasası nedeniyle bir teşekkür mektubu göndermiş. Bu yasa ifade özgürlüğüne aykırı, tarih yasasıdır. Tam bir aptallık. Aznavour’un buna destek vermesini anlamıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!