Heyet kararları kafa karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Heyet kararları kafa karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2012 00:00

Sıfır aldıkları araçların trafik tescil işlemlerinde haksız bedel alındığı iddiasıyla Ankara’da tüketici sorunları hakem heyetine başvuran iki kişi farklı kararlarla karşılaştı.

Yenimahalle’deki heyet tüketici lehine karar verirken, Etimesgut heyeti şirketi haklı buldu. 2010 yılında bir oto pazarlama firmasından otomobil alan Mehmet Ali Şengün, Yenimahalle Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne şirketin kendisinden trafik tescil işlemleri için 725 lira tahsil ettiğini ancak, kendisine gönderilen faturalarda 188 liralık kısmın izah edilemediği gerekçesiyle şikayette bulundu. Başvuru üzerine şirketin yaptığı yazılı savunmayı yeterli bulmayan heyet, tüketicinin şikayetini kabul etti ve 188 liranın tüketiciye geri ödenmesine karar verdi.
Bu kararın ardından aynı şirketten otomobil alan Dilek Acer de aynı şikayetle 2011’de Etimesgut Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne başvurdu. Acer’in şikayetini değerlendiren heyet, tüketicinin araç tescil işlemlerinin yapılması için şirkete vekalet ile talimat verdiğini belirterek, tüketicinin “Müvekkil şirket hizmet bedeli”ni kabul ettiği gerekçesiyle talebi reddetti. Aynı konuda iki farklı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nin ayrı kararlar vermesi üzerine aleyhlerine karar çıkan taraflar, karara itiraz için tüketici mahkemesine başvurdu.

Mahkeme karar verecek

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı Avukat Şükran Eroğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Tüketici mahkemesinde verilecek kararın önemli olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!