Birlik Parkı sizlere ömür

YILLARDAN beri 100. Yıl Halkı’nın tek adam akıllı parkı olan Birlik Parkı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi 29.11.2011 gün ve 3438 sayılı kararı ile onaylanan 23.12.2011 tarihinden itibaren askıda olan Çankaya ilçesi 7490 ve 7492 no’lu parsellerde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile üzerinde Birlik Parkı’nın bulunduğu park alanı konut ve ticaret alanı olarak değiştirilmiştir.

Zannedersem fazla söze gerek yok, rant için tüm çocukların, ailelerin bir nebze rahatlık için kullandığı parkı beton yığınına çevirme kararı alındığını duyunca semt sakinlerinin, Melih Gökçek hakkında neler düşünebildiğini sizde taktir edersiniz.
Bu konuyu gündeminize alıp bize destek verebilirseniz çok sevinirim.
Not: Size 2 adet resim yolluyorum, 1 tanesi google resmi, diğeri parkın bir fotografı.
(TRT Haber’de dün Gökçek’le yapılmış bir ‘yağlı ballı’ bir söyleşi vardı.
Keşke programın sunucusu, bundan sonra yapacağı söyleşilerde, Gökçek’e yukarıdaki sorunlara benzer sorular sormayı ihmal etmez!)
Ertuğ SEBER

Yenimahalle ve Çankaya Belediyeleri farklı davranıyor

HÜRRİYET Ankara Eki’nde Yenimahalle Belediyesi’nin budadığı ağaçlardan kesilen dalları paketliyerek fakir vatandaşların adreslerine götürdüğü haberi var. Burada Çankaya’lıların ağaçları budayın talepleri defalarca yayınlandığı halde Çankaya Belediyesi cevap verme gereğini bile duymadı.
Ben de dilekçe verdim. Budama mevsimi değil dendi. Yıllardır yapılmayan ağaç budama işlerini Çankaya Belediyesi’ne bir kez daha hatırlatıyorum. Mevsimi geldi mi?
Birçok ağaç dalı aşırı uzadığından elektrik direklerini engelleyerek sokakları karanlık yapıyor, kimi eğilmiş bükülmüş yolu kapatıyor, yüzünüze çarpıyor. Aynı şehirde iki ayrı Belediye, aynı partiden, hizmet neden farklı?
Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Mamak Belediyesi sınırına neden taşındı? Lozan Park’a kadar gitmek zorunda mıyız? Maltepe’deki seralar neden boşaltıldı?
Bu sorular burada ilk defa sorulmuyor ama cevap verilmiyor bile.
Çankaya Belediyesi yine sessiz kalmayı ve vatandaşı hiçe saymayı sürdürecek mi?
10-15 gün oluyor, Gençlik Caddesi üzerindeki Vilayetler Evi’nin önündeki birkaç ağaç budandı, ekipler gitti biz de baka kaldık.
Kırağı Sokak’taki ağaçlara bakmayalı kaç yıl oldu?
Ümit HATİPOĞLU

Öymen ve Oral Ankara’da

ÇANKAYA Çankaya Belediyesi ile Cumhuriyet Gazetesi’nin her ayın üçüncü haftasında ortaklaşa düzenlediği ‘Cumhuriyet Söyleşileri’nin bu ayki bölümünde iki önemli isim bir araya geliyor: Altan Öymen ve Zeynep Oral. Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Konferans Salonunda 13 Ocak cuma günü 18.00’de gerçekleştirilecek olan söyleşinin konusu ise son dönemde medya ve siyasetin en çok tartışılan gündem maddelerinden biri olan “Basın özgürlüğü ve basın emekçileri”.

GÜNÜN SÖZÜ

“Beni futboldan soğuttular, aşkımı yok ettiler. Futbolla ilişkilerimi kestim, artık. Ankaragücü ligten bir bir düşecek...”
Yazarın Tüm Yazıları