İNTES’ten TOKİ’ye tek tip eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

İNTES’ten TOKİ’ye tek tip eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2012 00:00

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, TOKİ konutlarına “tek tip” eleştirisi getirdi.

Başkanlığın, 2011 sonu itibariyle toplam 81 il, 800 ilçe ve 2 bin 201 şantiyede 518 bin 178 konut inşa ettiğini, kurumun hedefini; “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılı olan 2023’te toplam 1 milyon konut inşa etmek” olarak açıkladığını kaydeden Koçoğlu, bu projelerin vatandaşlar açısından yararının “tartışmasız” çok önemli olduğunu vurguladı.

Kent kimliği kayba uğrar

Buna karşın her kentin kendine özgü bir yapısı ve kimliği olduğuna dikkati çeken Koçoğlu, “Kent kimlikleri, o kentin dokusunun korunması suretiyle ayakta tutulabilir. Eğer bu dokuyu kaybedersek, bunlar yıkılır da yerlerine kısa süre içerisinde başlayıp bitirilebilen betonarme binalar yapılırsa kent kimlikleri ciddi bir kayba uğrar” dedi. Koçoğlu, şunları söyledi:

“TOKİ; Anayasamızda yer verilen bu maddeye uyarak geçmişten bugüne gelen şehrin kendine ait dokusunu, günümüzde ve gelecekte oluşacak yeni şehirlerin yapısında özgürleştirerek inşa etmelidir. Anadolu’nun birçok şehrinde yaptığı projelerde, estetikten yoksun, aynılaştırılmış ‘tek tip’ binaların yapımından vazgeçmeli ve şehirleri birbirine benzetmekten kaçınmalıdır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!