Erhan abiye veda

Güncelleme Tarihi:

Erhan abiye veda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2012 10:58

Sürekli basın kartı sahibi duayen gazeteci Erhan Ünver, son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

3 Ocak Salı günü yaşamını yitiren gazeteci Erhan Ünver (74), 43 yıl boyunca hizmet verdiği Yeni Asır Gazetesi ve üyesi bulunduğu İzmir Gazeteciler Cemiyeti önünde düzenlenen törenlerle, meslektaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.      

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Türk ve İzmir basınına uzun yıllar hizmet veren duayen gazeteci Erhan Ünver, eşi ve aynı zamanda meslektaşı Özden Ünver, çocukları Can, Canan, Candan, torunları ve meslektaşları tarafından önce Yeni Asır Gazetesi'nde ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde ve son olarak Alsancak Hocazade Camii'ndeki cenaze törenlerinin ardından Güzelbahçe Yelki Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

egedesonsoz.com'un yazarı Gönül Soyoğul, Erhan Ünver'in anısına yazdı...
Erhan Ünver’in anısına…
Bir meslektaşım bir gün bana,
Bir meslektaşın ölüm haberinin ardından şöyle demişti:
“O kadar az kaldık ki, ardımızdan yazan kalmayacak korkarım…”
O gün gülüp geçtiğim söz, ansızın gelen bir ölüm haberiyle hatırlattı kendini.
Azdık.
İşte yine azalmıştık…
Hayatı gazetecilikle geçmiş bir gazeteciden daha ayrılmıştık.
Alice misali yuvarlanıverdiğim ‘harikalar diyarı’nda,
Biraz ürkek, biraz korkak, bir çocuk gibi şaşarak/bakarak girdiğim bu meslekte…
Tanıdığım en güzel insanlardan biriydi Erhan Abi.
Hiç bitmeyen telaşı, hiç bitmeyen koşuşturması, bir kez bile fısıldayarak çıkmamış sesinin gümbürtüsüyle hep anı yaşatan, hep yarına yetişmeye çalıştığımızı hatırlatan acelesiyle,
taaa içinden fışkıran kahkahalarıyla, şakalarıyla, hiç esirgemediği yardımlarıyla, yeri göğü inleten azarlarıyla, o renkli/çılgın dünyaya ‘masal tadı’ veren kahramanlardandı. Belki biraz beyaz tavşan, belki biraz çılgın şapkacı, belki biraz gülen kedi, kral, kraliçe, düşes, ejder, tırtıl… Ama en çok, Alice’e yol gösteren, yardım eden Dodo’suydu. Soyu tükenmiş soylu kuşu…
Şimdi hepsini birden hatırlıyorum da…
Beni en çok kızdıran,
beni en çok güldüren,
beni en çok seven,
dört katın duvarlarını titreten azarlarıyla beni en çok ağlatan ama bana en çok güvenen,
yüzmeyi öğrenmem için, yüzebileceğime inanarak, denizlere can yeleksiz atan oydu.
Muhabirlik anılarımın, gazeteciliğimin en güzel günlerinin her anında yanımdaydı.
Hem ağlatıp hem gönlümü alan da o.
Hem fırçalayıp hem en zor habere gönderen de o,
hem kızdırıp hem yüreklendiren de o. Hem arkadaş, hem ağabey, hem müdür olan da o…
Bakıyorum eski resimlere… Gülen yüzüyle nikahımda şahidim de o.
Sonra o siyah beyaz resimlerden uykusunda, usulca, sessizce, bir veda bile edemeden kaybolan da o…
Sonsuzmuş gibi gelen düşüşte bir küçülmüş bir büyümüş ama hep ‘harikalar diyarı’nın masal kahramanları olmuştuk bir zamanlar.
Büyülü bir dünyada yaşamıştık.
Korkuyla tutkunun, neşeyle heyecanın, fırtınayla sükunun harmanında yetişmiş, büyümüştük.
Sonra uyandık rüyadan, yaşanmışlıkların adını masal koyduk.
Şimdi… Çoktan bitmiş, çocukluğumuzda/gençliğimizde yaşanmış bir masalın kahramanlarından birini daha uğurlama zamanı.
Azalmanın giderek ‘yok’a ulaşacağı günlerin.
Acıyla bile olsa hep gülen yüzün, bir çocuğa bakar gibi ışıldayan gözlerin, beni hep yüreklendiren sözlerinle… Sevgiyle, saygıyla hatırlayacağım seni Erhan Abi.
Umarım gittiğin yer de Harikalar Diyarıdır…

Haberin Devamı

Cenaze törenine İzmir Valisi Cahit Kıraç, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş, İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, İzmirgaz Genel Koordinatörü Halil Tataş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Erol Akıncılar, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir'deki medya kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda gazeteci dostu katıldı.

Haberin Devamı

İSMİ YAŞATILACAK  

2010'da İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından Hasan Tahsin Hizmet ödülü verilen duayen gazeteci Erhan Ünver için ilk olarak 43 yıl boyunca çalıştığı Yeni Asır Gazetesi önünde daha sonra ise üyesi olduğu ve yönetiminde hizmet verdiği İzmir Gazeteciler Cemiyeti önünde tören düzenlendi.

Cemiyet önünde gerçekleştirilen törende konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Erhan Ünver'in isminin yaşatılacağını söyledi.  

Cemiyet tarafından düzenlenen Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması'nda verilecek ödüllerden birinin Erhan Ünver adını taşıyacağını belirten Sertel, ''Belediyelere de çağrı yapıyorum. Erhan Ağabey'in adını bir cadde veya bir parka versinler.

Haberin Devamı

Erhan Ünver, cemiyetimizde de yöneticilik yapmış, çok değerli bir gazeteci, adam gibi adamdı. Türk ve İzmir basını çok önemli bir değerini kaybetti'' dedi.

GAZETECİLİKLE GEÇEN BİR ÖMÜR

Aile adına söz alan Erhan Ünver'in eşi İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkan Yardımcılarından Özden Ünver de eşinin şakacı, çilekeş bir gazeteci ve hayatının her anında kendini mesleğine adamış bir adam olduğunu söyledi.

Eşinin evde dahi sürekli haberleri irdeleyen bir kişi olduğunu belirten Özden Ünver,

''Kendisini mesleğine adamış bir adamdı.

Vefat etmeden bir gün önce gazeteyi okurken, (haber yazan bu çocuklara Türkçe dil kurallarını öğretmek gerekir) demişti, hem Türkçenin önemini vurgulardı.

Her zaman haberle iç içe yaşardı. O gazeteci doğdu, gazeteci olarak öldü'' diye konuştu.

ANILARINI PAYLAŞTILAR

Haberin Devamı

Törende birlikte görev yaptığı meslektaşları Çetin Gürel, Şevket Özçelik, Gürkan Ertaç, Levent Bimen, Erol Yaraş, Ahmet Yazıcıoğlu, Nevzat Dönmez ve Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da söz alarak, Erhan Ünver’le ilgili anılarını paylaştılar.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti önündeki törenin ardından Alsancak Hocazade Camii'ndeki cenaze namazı öncesinde cami avlusunda Erhan Ünver'in eşi Özden Ünver, kızları Canan Ünver Keçeli, Candan Ünver Curtis ve oğlu Can Ünver ile torunları başsağlığı ve taziye dileklerini kabul etti.

Gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlanan Erhan Ünver, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Güzelbahçe Yelki'de toprağa verildi.

ERHAN ÜNVER KİMDİR?

Haberin Devamı

1938 yılında İzmir'in Torbalı ilçesinde doğdu. Ankara Hukuk Fakültesi ile İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'nde okudu. Gazeteciliğe 1960 yılında Ege Telgraf'ta başladı. Yeni Asır'da 43 sene çalıştı. Bu arada Hürriyet ve Gözlem gazetelerinde görev aldı.

Ayrıca üç gazeteci arkadaşıyla birlikte esnafa yönelik "Birlik Gazetesi"ni çıkardı.

Sabah Gazetesi'nin Ege Bölge Temsilciliği'nde bulundu.

Gazeteciliğe 1960 yılında Ege Telgraf'ta başlayan Ünver, Yeni Asır Gazetesi'nde 43 yıl görev aldı. Bir süre Hürriyet ve Gözlem gazetelerinde de çalışan Erhan Ünver, üç arkadaşıyla birlikte esnafa yönelik Birlik Gazetesi'ni çıkardı.

Sabah Gazetesi'nin Ege Bölge temsilciliğini de yürüten Ünver, sürekli basın kartı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2010 Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü sahibiydi. Meslektaşı, eski Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Özden Ünver ile evli olan Erhan Ünver, üç çocuk babasıydı.












 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!