Hayvanlara yapılan işkence artık sona ersin

Köşenizde yayınlanan küçük çocukların bir köpeğe yaptığı işkence beni dehşete düşürdü. Hayvanlara yapılan işkencenin son bulması için çocuklara hayvan sevgisi aşılamalıyız.

Sayın Feyza Hanım, 23 Aralık 2011 Cuma günü köşenizde yayınlanan, “Çocuklar, çiviyle yavru köpeğin gözünü çıkarmaya çalışıyordu” başlıklı yazıyı okudum ve işlerimi bırakıp size yazmadan edemedim. O yazıda anlatılan olay beni çok üzdü ve korkuttu. “Hayvanları sevmeyen bir insan, insan olamaz” diye düşünüyorum. Bu düşünceyi özellikle çocuklara aşılamak lazım. Hayvan sevgisini öğretmekte en önemli görev öğretmenlere düşüyor. Hayvan sevgisiyle ilgili sokaklara afişler asılmalı, gazetelerde yazılar çıkmalı, televizyonda programlar yapılmalı.
Evet, “çocuktur, aklı ermiyordur” diye düşünenler olabilir. İşte tam bunun için bir şeyler yapılmalı ki, çocuklarımıza hayvan sevgisi öğretilmeli. Burada herkese görev düşüyor. Her şeyden önce anne, baba, sonra akraba, dost, herkese... Ve çok etkili önderlerimiz, din dersleri veren hacılarımız, hocalarımız, her yerde ve her zaman hayvanlar ile ilgili güzel şeyler söylemeli. Hayvanlara yapılan işkenceler sona ersin artık, yeter.
Örneğin yılan! Yılanı herkes sevemez. O hayvan bize çok kötü anlatılmıştır. Onu bile sevmediğimiz halde, bize bir kötülük yapmıyorsa öldürmeye ya da ona işkence yapmaya hakkımız yok. Ama köşenizde yayınlanan, çiviyle yavru köpeğin gözünü çıkarmaya çalışan çocukları düşündüğümde, yaşanan bu olayı akıl ve mantık kabul etmiyor.
Rumuz: Özdemir

İsyanınızı çok iyi anlıyorum, sevgili okurum. Bu yazı sadece bana gönderilmiş bir olay. Bunun gibi pek çok vahşetten haberimiz bile olmuyor. Günümüzde çocukların büyük bir bölümü hayvan sevgisiyle büyütülmüyor maalesef, çünkü genellikle, eğitimsiz, dünyayı sadece kendilerinin mekanı sanan bazılarında hayvan sevgisi kavramı yok...
Hayvanlarla hayatı paylaşmak diye bir şey de yok. Onlar için hayvan gereksiz ve yok edilmesi gereken bir yaratık. Hiç kimse Allah tarafından özene bezene yaratıldıklarının farkında değil, ne yazık ki.

UYARI: Bu arada lütfen unutmayın! Bu soğuk havalarda aracınızı çalıştırmadan önce kaputa vurun, kornaya basın, motoru çalıştırmadan 10-15 saniye bekleyin lütfen!
Kediler soğuk havalarda motora sığınır. Biraz da olsa ısınmak için aracın motor bölümüne giren ve çoğu zaman uyuya kalan ya da panikleyerek çıkamayan yavru ya da yetişkin kedilerin genellikle motor çalışıp araba hareket edince, yaşamlarını kaybettikleri veya sakat kaldıkları bir gerçektir.

Dört yıllık evliyiz ama çocuğumuz olmuyor

Güzin Abla, eşimle dört yıldır evliyiz ama bir türlü çocuğumuz olmuyor. Çok istediğimiz halde bir türlü başaramadık. Eşim beni kadın doktoruna götürdü, muayene oldum. Doktor bende bir sorun olmadığını, biraz daha sabretmemizi söyledi. Acaba sorun eşimde olabilir mi? Ne dersiniz?
Rumuz: Bebek hasreti

Sevgili kızım, evleneli oldukça uzun bir zaman geçmiş, artık sabretmek sözü yanlış bence. Sorunun eşinde olma ihtimali de var elbette. Bu konuyu güvendiğim bir jinekolog (kadın hastalıkları ve doğum uzmanı) olan Dr. Mebrure Altuğ’a danıştım. Kendisi seninle ilgili şunları söyledi: “Biz jinekologları bugünlerde en fazla endişelendiren erkeklerdeki sperm düşüklüğü. Bu durum kadınlardaki polikistik over hastalığından daha ciddi, ama maalesef erkeklerdeki sperm düşüklüğü her zaman tedavi edilemiyor. Kesin bir ilaç yok. Son zamanlarda sıkça söz edilen çeşitli zararlı kimyasallar ve yaşam tarzı yanlışları, erkeklerde sperm düşüklüğüne neden olabiliyor.” mebrure.altug@mynet.com
Yazarın Tüm Yazıları