Galatasaray bu iÅŸi biliyor

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray bu iÅŸi biliyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 05, 2012 13:19

Karşıyaka'dan olaylı bir şekilde Galatasaray'a geçen Berk, alt yapının son ürünü olarak A takımla idmanlara başladı.

Haberin Devamı

Galatasaray'da alt yapıdan gelen Semih Kaya ve Emre Çolak'ın üst düzey performansı yüzleri güldürürken, teknik direktör Fatih Terim, Florya'da yetiÅŸen bir yeteneÄŸi daha sahneye çıkarmak için kolları sıvadı. Â

Futbol Akademisi Genel Direktörü Müfit Erkasap'ın önerisiyle ilk kez dün A takımla birlikte antrenmanlara çıkan 1995 doğumlu Berk Yıldız, Terim'in son gözdesi oldu.

Berk'in transfer hikayesi ise bir hayli ilginç. Şubat 2007'de Karşıyaka'nın filiz lisans çıkardığı yetenekli oyuncu, tarihler Ocak 2008'i gösterdiğinde Galatasaray'la sözleşme imzaladı.

/images/100/0x0/55eb38bff018fbb8f8b345d7
2010'da sözleşmesi 3 yıl uzatılan Berk, Mertan Caner Öztürk'le birlikte A2 kadrosundaki ender profesyonel futbolculardan biri olarak dikkati çekiyor.

Orta sahanın iki kanadının yanı sıra forvet arkasında da görev yapan 16 yaşındaki yetenek, Galatasaray U15 Takımı'nın 4'üncü tamamladığı Romanya'daki 'Doğunun Yıldızları' turnuvasında 5 kez ağları sarsıp gol kralı olmuştu.

Haberin Devamı

SUDAN UCUZ

Sarı-kırmızılılarda 'en genç profesyonel yapılan futbolcu' gurununu yaşayan Berk için 12 yaşından küçük olduğu için Karşıyaka Kulübü'ne sadece
2 bin 500 YTL yetiştirme bedeli ödendi.

Nitekim Cimbom, Semih Kaya'yı da 8 bin euro yetiştirme bedeliyle Altay'dan kadrosuna katmış, alt yapıdan yetişen Arda Turan'ın Atletico Madrid'e transferinden ise 12 milyon euro kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!