2011 yılı iyi geçti gayrimenkul sektörü yeni yıldan umutlu

Güncelleme Tarihi:

2011 yılı iyi geçti gayrimenkul sektörü yeni yıldan umutlu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2012 00:00

TÜRKİYE Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, emlak piyasası için 2011’in son derece iyi geçtiğini belirterek, “2012 yılında Avrupa nedenli karamsar bir tablo çiziliyor, ancak yeni yılda gayrimenkul sektörü için durağanlık beklemiyoruz” dedi.

Taylan, 2011’in son aylarında konut kredilerinde yaşanan yükselmeye rağmen gayrimenkul sektörünün şu an çok kötü bir durumda olmadığını söyledi.

Ciddi oranda para

Altın ve dövizde yaşanan kur artışları nedeniyle yastık altındaki birikimlerin gayrimenkule yöneldiğini ifade eden Taylan, “Tek dezavantaj faizlerin yükselmesi oldu. Fakat piyasada ciddi oranda para ve mevduat var. Bu nedenle yüksek oranda peşin gayrimenkul alımı var” diye konuştu. Emlak piyasası için 2011 yılının iyi geçtiğini vurgulayan Taylan, “2012 yılında Avrupa nedenli karamsar bir tablo çiziliyor ancak gayrimenkul sektörü için durağanlık beklemiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Taylan, her yıl ortalama 1 milyon 300 bin ile 1 milyon 600 arasında gayrimenkul alım-satımı yapıldığına işaret ederek, bu rakamların emlak piyasasının durağan olmadığını gözler önüne serdiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!