Kaymakamı linç ediyorlardı

Güncelleme Tarihi:

Kaymakamı linç ediyorlardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 00:00

Gülyazı Köyü’ne taziyeye giden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz’a çoğu gençlerden oluşan öfkeli bir grup tekme, yumruk ve taşlarla saldırarak linç etmek istedi.

Korumaları tarafından uzaklaştırılmaya çalışılan Yavuz bir hendeğe düştü. Burada da saldırı sürerken köylüler set oluşturup, saldırganların önüne geçmeye çalıştı. Yaralanan Yavuz daha sonra hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR  

HASİP KAPLAN: BUGÜN BURAYA GELMEYİN

IRAK sınırındaki hava operasyonunda ölen 35 kişi için dün Uludere’nin Gülyazı Köyü’nde halı sahada taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırının yanındaki bir eve de olayda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının üzerine ‘Erdoğan’ın 33 kurşunu, 38 Dersim, Zilan, Ağrı bugün Kılaban (Uludere) Katil Erdoğan’ yazılı pankart asıldı. Uludere Kaymakamı Naif Yavuz da taziyeye katılmak üzere saat 12.00 sıralarında köye geldi. Bir süre önce kendisinin, Encü Ailesi’nden Ekrem Encü’nün ev sahipliğinde açılışını yaptığı halı sahadaki taziye çadırına gidip ölenlerin yakınlarına başsağlığında bulunmak isteyen Yavuz, daha çadıra ulaşamadan çoğu genç öfkeli grubun saldırısına uğradı. Tekme, yumruk ve taşlarla saldıran grubun linç etmek istediği Yavuz’un hemen çevresini saran korumaları, saldırganlara engel olmaya çalıştı. Saldırganlar Yavuz’a tekme ve yumruk vururken, korumaların olayın yeni bir faciaya dönüşmemesi için soğukkanlı davranıp silah kullanmadığı dikkati çekti.

Köylüler yardım etti

Kaymakamı linç ediyorlardı


SAVCILIK İHA GÖRÜNTÜLERİNİ İSTEDİ

Korumaları ve diğer köylüler Yavuz’u saldırganların elinden kurtarıp uzaklaştırmak istedi. Koşarak uzaklaştırılmaya çalışılan Yavuz’a, saldırganlar taş atmayı sürdürdü. Bu sırada kaçmaya çalışan Yavuz, 4-5 metrelik hendeğe yuvarlandı. Yere düştüğü halde saldırı devam ederken, Yavuz’u korumaları ve köylüler yerden kaldırdı ve koruma altına aldı. Saldırganların önüne diğer köylüler set oluştururken, Yavuz, yakındaki akaryakıt istasyonuna sokulup güvenliği sağlandı. Yavuz, yaklaşık yarım saat burada tutulurken, köylüler de akaryakıt istasyonunun önünde bekleyip saldırganları yaklaştırmadı.

Hastaneye götürüldü

BAŞBAKAN, ÖLENLERİN AİLELERİNİ ARADI

Olay yerine gelen BDP Grup Başkanvekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, saldırmak için Yavuz’un akaryakıt istasyonundan çıkmasını bekleyen grubu uzaklaştırdı. Saldırganların gitmesinden sonra Yavuz da yoğun güvenlik önlemi alınarak, akaryakıt istasyonundan çıkarılıp ambulansla Uludere’ye götürüldü. Saldırıda aldığı darbelerle yaralanan Yavuz, daha sonra Şırnak Asker Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Olaylar üzerine güvenlik güçleri Gülyazı Köyü’ne girişi yasakladı ve köye giden tüm yollarda geniş önlem aldı.

Aramızda yazılı olmayan anlaşma var

BAKANLAR GÜLYAZI KÖYÜ'NE GİTTİ / WEB TV

HAVA saldırısında kardeşini ve akrabalarını kaybeden Ferhat Encü 1980-1990’lı yıllarda kaçakçılık yaptıkları için askerler tarafından işkenceye maruz kaldıklarını, daha sonra korucu olduklarını, bölgede herhangi bir olayın yaşanmaması karşılığında kaçakçılığa göz yumulduğunu ileri sürdü. Encü, bölgedeki güvenlik güçleriyle aralarında yazılı olmayan bir anlaşma olduğunu kaçakçılık için bu nedenle kendilerine göz yumulduğunu iddia ederek, “Ama olay planlı bir katliamdır. Asker onları orada durdurarak uçaklarla bombalattı. Saldırıdan önce bölgedeki karakol boşaltıldı ve öğretmenler askeriyeye alınmış. Biz cani miyiz öğretmenleri vuralım. Sorumlular ortaya çıkarılsın” dedi.

Taziye çadırının kurulduğu halı sahayı açmıştı

Kaymakamı linç ediyorlardı


KAYMAKAM Naif Yavuz, Gülyazı Köyü’nde taziye çadırının kurulduğu halı sahayı asker ve köylülerin katıldığı törenle açmıştı. Taziye çadırının yanındaki bir eve de ölen 35 kişinin fotoğrafının yer aldığı, ‘Erdoğan’ın 33 kurşunu, 38 Dersim, Zilan, Ağrı bugün Kılaban (Uludere) Katil Erdoğan’ yazılı bir pankart asıldı (üstte).

KILIÇDAROĞLU' YARIN ULUDERE'YE GİDİYOR
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!