Basketbol, tenis ve motora sevdalı

Eski basketbolcu ve antrenör Osman Savran, bir arkadaşının üye yapmasıyla tanıştığı İzmir Kültürpark Tenis Kulübü’nde yaşamına yeni bir spor dalı eklemekle kalmadı, Servet Yeşilpınar’ın 12 yıllık iktidarına son vererek başkanlık koltuğuna da oturdu.

Haberin Devamı

8 Ocak’taki genel kurulda başkanlığa yeniden talip olan Savran, “Başarılarımıza yenilerini eklemek, burslu öğrenci sayımızı artırmak, veteran takımlarımızı şampiyon yapmak, uluslararası engelli turnuvası düzenlemek, Tenis Federasyonu’nda daha etkin üyelerle yer almak, mevcut kortlarımızı iyileştirmek, yenilerini yapmak, üye sayımızı artırmak istiyoruz” diyor.


GÜNE BAŞLANGIÇ
08.00’de ayaktayım
· Genellikle 24.00 gibi yatarım. Çok yorgunsam 23.00’te, kendimi daha rahat hissediyorsam 01.00’de yattığım da olur.
· Kaçta yatarsam yatayım 08.00’de kalkarım, sabah mahmurluğu çekmem, 09.00’da da işimin başında olurum.
· Aradaki sürede ilk iş duş alırım, almazsam kendime gelemem. Sonra tıraş olurum. Giyinirim. TV’den haberlere göz atarım.


OTOMOBİL
Motosikletim var
· İlk arabam 1975’te basketbol oynarken kazandığım parayla aldığım 1972 model Murat 124’tü. 18 yaşındaydım. Hiçbir arkadaşımın otomobili yoktu, çok kıymetliydi. Tüm mahalleli doluşur, gezerdik.
· 6-7 yıl önce bende bir motor merakı oluştu. Bir arkadaşım önerdi. O güne kadar bırakın kullanmayı binmemiştim bile. Büyük keyif verdi. Şimdi öyle bir konuma geldi ki, artık araba kullanmıyorum. Otomobilimi sattım. 600 cc’lik Honda Silver Wing’im var. Her yere onunla gidiyorum.
· Ben motosikleti araba kullanır gibi kullanıyorum. Kırmızı yandığında duruyorum. Arabaları sollayıp aralarından geçmiyorum. Düzgün sürdüğünüz, kurallara uyduğunuz takdirde hiçbir riski yok.
· Motosiklet aynı zamanda otopark sorunu olmayan bir araç. Bugüne kadar yanlış parktan dolayı bir kez bile çekilmedi.
· Bir motosiklet alırken öncelikle otomatik olmasına dikkat ediyorum. Sonrasında çekişine bakıyorum.

Haberin Devamı


SPOR
Milli basketçiyim
· 1970’de Karşıyaka Spor Kulübü’nde minik takımında basketbola başladım.
· 1976’da Karşıyaka A Takımı’na geçtim. Çok popüler, şampiyonluğa oynayan bir ekipti. İlk 5’te yer aldım. O yıl genç milli takıma seçildim.
· 1978’de genç milli takım kaptanı oldum. 39 kere milli formayı giydim.
· Karşıyaka’da 6-7 sene oynadıktan sonra Hilalspor’a geçtim. Ardından Sanyo ve Altınordu’da oynayıp basketbolu bıraktım.
· Sonraki süreçte çeşitli takımlarda antrenörlük yaptım. Altınordu, Karşıyaka, Çakabey, Altay, Vestel’i çalıştırdım.
· Bundan 8-9 yıl önce hayatıma tenis girdi. Bir arkadaşım beni Kültürpark Tenis Kulübü’ne üye yaptı. Tenis oynamaya başladım. Çok hoşuma gitti. Bunun üzerine bu sporu da ilerlettim. Her gün 1-2 saat oynuyorum. Veteran şampiyonalarında dereceler elde ettim. Düşüncem, veteran milli takımında da yer alabilmek.
· Ayrıca, koşuyorum. Yazın da bol bol yüzüyorum.
· Tabii basketbol tutkum sürüyor. Celal Arısan’la ortak bir basketbol okulum var. Kışın İzmir’de hafta sonları, yazın da Çeşme’de eğitim veriyorum.
· Sporu çok seviyorum. Her çeşidini yapıyorum. Yapmadığım zamanlarda da izliyorum. Evde Eurosport, NTV Spor, Lig TV sürekli açıktır. Kızlarım bazen takılıyor, “Bu sesten artık bıktık, başka bir kanal aç” diye...
· Karşıyaka’yı tutuyorum.

HAYAT FELSEFESİ

Haberin Devamı

Doğruluk, iyilik, güleryüz, iyiniyet, çalışmak.


HOBİ

Her şarkıyı bilirim
· Spor ve motosiklet en büyük iki hobim.
· Sinema ve tiyatroyu çok seviyorum. Ancak, bu aralar fırsat bulamıyorum.
· Kitap okumaya zamanım olmuyor. Ama gazeteyi seviyorum. Her gün üç gazete alıyor, ortalama bir saat ilgimi çeken yerlerini okuyorum.
· Müziği seviyorum. Özellikle Türk Sanat Müziği’ni ve Türk Pop Müziği’ni dinlemekten keyif alıyorum. Her şarkının sözünü bilirim, sesim güzel olmasa da eşlik de ederim. Arkadaşlarım bana, “Mustafa Keser” diyor. O her şarkının sözünü bilir ya, sanırım ondan...
· Küçük yaşlarda mandolin ve melodika çaldım ama spor ağır basınca bırakmak zorunda kaldım.
· Gençliğimde pul koleksiyonum vardı, sonradan kardeşime devrettim. O hala ciddi olarak sürdürüyor. Alıp satıyor.
· Tavla merakım da var. Çok seviyorum. İyi de oynarım.

 

BESLENME

Haberin Devamı

Balık öncelikli
· Kalkar kalkmaz kahvaltı yapamıyorum. Uyandıktan sonra 1-2 saat geçmesi gerekiyor. Bu nedenle işe bırakıyorum. Boyoz ve yumurta ya da poğaça tercih ediyorum. Eski sporcu olduğum için biraz kuvvetli yiyorum.
· Öğlenlerim çok düzenli değil. İşler çok yoğun olabiliyor bazen. Ancak atlamıyorum. Sadece saati değişiyor. Zira, yemediğim zaman randımanlı olamıyorum. Sebze ağırlıklı lezzetler tüketiyorum.
· Sosyal bir insanım. Aynı zamanda bekarım. Onun için akşamları hep bir programım oluyor. Dolayısıyla yemeği de dışarıda yiyorum. Özel bir tercihim yok ama balık ya da et ağırlıklı besleniyorum.
· Günde 10 bardak civarında çay içme alışkanlığım var. Akşam üstleri, yanında bir dilim kek ya da birkaç tane kurabiye alıyorum.
· Yemek konusunda seçici değilim. Sporculuğun ve yatılı okumanın getirdiği bir durum olsa gerek... İlla bu olsun dediğim bir şey yoktur. Ancak, balık hep önde gelir. Barbunya pilakiyi yerim ama olmasa da olur.
· Mutfakla aram hiç olmadı. Yemek yapmayı bilmem, sevmem de...

Haberin Devamı

MEKAN
İyi, hızlı servis
· İzmir’de; Rose Garden 1941, Fish House, Okyanus, Sakız, Taka.
· Çeşme’de; Ali Baba, Ferdi Baba, Yusuf’un Yeri.
· İstanbul’da; çok seçici değilim. Arkadaşlarım nereye götürürse oraya giderim. Ancak, Beyoğlu’ndaki Nevizade’yi çok beğeniyorum.
· Yurtdışında; bir kızım ve kuzenlerim ABD’de yaşıyor. Oraya gittiğim zaman Çin lokantalarını tercih ediyorum.
· Bir mekanda iyi ve hızlı servis, lezzet, çeşitlilik, dekor ararım. Beyaz ışık sevmem. Loş ortamdan hoşlanırım.


TATİL
Hem iş hem tatil
· Yazın iki ay Çeşme’deyim. Haftada üç gün 16.00-20.00 saatleri arası basketbol okulumda genç yetenekleri eğitiyorum. Diğer zamanlar dinleniyorum.
· Bu yıl sanırım onu da yapamayacağım. Bir arkadaşımla birlikte yeniden çiçekçi dükkanı açtım. Çeşme’den arta kalan zamanımı burada geçireceğim.
· Her yıl haziran ayında basketbol yaz kampımız var. Aydın Kuşadası’nda yapıyoruz. 15 gün kalıyoruz. Benim için bir dinlenme fırsatı oluyor.

Haberin Devamı


MODA
Spor giyimi seviyorum
· Çok takip etmiyorum. Ancak, iyi ve temiz giyinmeye çalışırım.
· Pozisyonum itibariyle de kendime bakmak, klasik giyinmek zorundayım.
· Böyle bir görevim olmasa spor giyinmeyi tercih ederim.
· Yeşil ve beyaz renkleri severim.
· Spor sayesinde standart vücut ölçülerine sahip olduğum için kıyafetlerimi hazır alırım. Çok pratiğimdir. Alır, çıkarım. Pazarlığı da sevmem.


SEVİMLİ DOSTLAR

Zaman ayıramıyorum
· Köpekleri severim, hiç korkmam. Bir dönem baktım. Ancak, şu an yalnız olduğum için zaman ayıramadığımdan dolayı besleyemiyorum.

 

TEKNOLOJİ

Kurdu değilim ama...
· Teknoloji kurdu değilim. Yakından takip etmem, destek alırım.
· Bilgisayarı daha çok haber takibi ve mailler için kullanıyorum.
· Cep telefonum fonksiyonel. Dört işlemin yanı sıra maillerime bakmakta da yararlanıyorum. ABD’de yaşayan kuzenim iki yılda bir gelirken yenisini getiriyor, öyle yeniliyorum.
· Facebook’ta aktifim, eski arkadaşlarıma ulaşmak hoşuma gitti. Günde yarım saat ayırıyorum. Kızım, Twitter hesabı da açtı ama ilgilenemedim.

KARİYER
Pazarlama okudum
· İlkokulu Karşıyaka Ankara İlköğretim’de, ortaokulu BAL’da, liseyi Atatürk’te, üniversiteyi İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde (pazarlama) okudum. Okurken hem çalıştım hem basketbol oynadım.
· Üniversiteden mezun olduktan sonra, önce iki yıl butikçilik yaptım. Ardından, babamın Narlıdere’deki seralarının başına geçtim. Aynı zamanda profesyonel olarak basketbol oynamaya devam ettim.
· 1984’te çiçekçi dükkanı açtım, seracılığı bıraktım. İzmir’in en büyük 5 çiçekçisinden biri oldum. 21 yıl bu işi yaptım. Hayatımın her döneminde olduğu gibi yine tek işle yetinmedim. Aynı anda basketbol antrenörlüğü yaptım. Vestel’i çalıştırırken bıraktım.
· Halen hem basketbol okulum hem de yeniden açtığım çiçekçi dükkanım var. Aynı zamanda Kültürpark Tenis Kulübü Başkanlığı’nı sürdürüyorum.
· Çocukluk hayalim çok iyi bir sporcu, antrenör olmaktı. Ancak, hayalime ulaşamadım. Antrenörlük yaptım ama istediğim yerlere gelemedim. İsterdim ki, A Milli Takımı ya da yurtdışında bir ekibi çalıştırayım. Olmadı.


 

Yazarın Tüm Yazıları