Fransa'daki şehitliğin tahrip edilmesi

Güncelleme Tarihi:

Fransadaki şehitliğin tahrip edilmesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2011 15:19

Fransa'nın Carcassonne kentinde bulunan Birinci Dünya Savaşı şehitlerimizin mezarlığına verilen tahribata yönelik Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması.

Haberin Devamı

30 Aralık 2011

 

Fransa’nın Carcassonne şehrinde bulunan St. Michel mezarlığında aralarında Birinci Dünya Savaşı’nda verilen şehitlerimizin  ebedi istirahatgahlarının da bulunduğu bazı Müslüman mezarların kitabelerinin, 26 Aralık 2011 tarihinde ırkçı sloganlar yazılmak suretiyle tahrip edildiği üzüntüyle öğrenilmiştir.

 

Ülkelerin birbirlerinin topraklarında defnedilmiş vatandaşları, onların birbirlerine kutsal emanetleridir. Geçtiğimiz Eylül ayında meydana gelen benzer saldırının faillerinin henüz tespit edilememiş olması ışığında, Fransız makamlarının olaya gereken hassasiyetle yaklaşmasını ve soruşturmanın ciddiyetle yürütülmesini bekliyoruz.

Haberin Devamı

 

Avrupa genelinde gözlemlenmekte olan ve AB’nin üzerine inşa edildiği temel değerler bütününe taban tabana zıt olan ve son dönemde Avrupa genelinde giderek artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı, dışlayıcı milliyetçilik ve İslamofobi gibi insanlığa karşı suç niteliğindeki akımlar karşısında gösterilen tepkisizliğin maalesef bu ve benzeri saldırılar için uygun ortam hazırladığı müşahede edilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!