Altay'ın sözü söz

Güncelleme Tarihi:

Altayın sözü söz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2011 00:00

İlk kez yer aldığı 2. Lig’de ilk bölümü Lider Balıkesir’in (31) bir adım gerisinde bitiren siyah-beyazlılar, ikinci yarıda tecrübesine güveniyor.

Haberin Devamı

BANK Asya 1. Ligi’nde geçen sezon küme düşme acısını yaşayarak tarihinde ilk kez 2. Lig’de oynamaya mahkum olan Altay, camia olarak yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen ligin ilk yarısını zirve yarışının içinde bitirmeyi başardı. Beyaz Grup’ta ilk etabı 30 puanla 4. basamakta tamamlayan siyah-beyazlı ekipte en çok göze çarpan istatistik, kalesinde sadece 7 gol görmesi. İzmir temsilcisi, Kırmızı Grup Lideri Bandırmaspor’la beraber profesyonel liglerde en az gol yiyen iki takımdan biri olmayı başardı.

Sendeledi yıkılmadı

Recep, Zafer, Volkan Özcan, Fırat, Mustafa, Fatih Egedik, Şenol Demirci, Göksel, Yunus, Erdal, Ömer gibi Süper Lig görmüş, Bank Asya 1. Lig’de şampiyonluklar yaşamış isimlerden oluşan kadro, ilk beş hafta herkesi memnun etti. Ancak 7’nci haftadaki Balıkesir beraberliğiyle başlayan beş haftalık süreçte kaybedilen 7 puan, Teknik Direktör Mehmet Altıparmak’la yolların  ayrılmasına neden oldu. On maçta 21 puan toplayan Altıparmak’ı takım dördüncü basamaktayken gönderen İzmir temsilcisi, eski teknik patronlarından Ekrem Al’ı dümene geçirdi.

Haberin Devamı

Ekrem Al toparladı

Ekrem Al geldikten sonra çıkılan dört maçta üç galibiyet, bir yenilgi alan Altay, devre arası tatiline 31 puanlı Lider Balıkesir’in 1 puan gerisinde girdi. Kaleci Recep’in tüm maçlarda 90 dakika forma giydiği ve iyi performans gösterdiği İzmir temsilcisinde, Yunus da 10 gol atarak “bitirici” rolünün hakkını verdi. “Atan” ve “tutan” futbolcularından tam randıman alan Altay’da, defansta Zafer, orta sahada Mustafa Cevahir sergiledikleri futbolla ön plana çıktı. Son hafta Bozüyük’ü yenen Altay, rakiplerinin puan kaybetmesi sonucu ilk etabı çok kazançlı noktaladı.  ? Ulaş SAĞ

Defansa takviye Malatyalı Serdar

SAĞ bek Volkan Özcan ve Anıl Abanoz ile sol açık Burak Uça’yla yollarını ayıran,  Murat Ocak’ı da ikinci yarı kadrosunda düşünmeyen Altay, Y. Malatya’nın defans oyuncusu Serdar Karkın’ı gündemine aldı. Bursa temsilcisi Oyak Reno’da futbola başladıktan sonra Bursa Merinos, Kahramanmaraş, İstanbulspor, Elazığ, Adana DS ve Pendik’de top koşturan Serdar’ın, Y.Malatyaspor’la sözleşmesini feshedip İzmir’e gelmeye hazır olduğu bildirildi. Altay’ın Belek Papillion Otel’deki kampı bugün başlayacak.

Haberin Devamı

Bize destek olun

ALTAY Başkanı Ömer Hızlıok, ilk yarının kendileri açısından başarılı geçtiğini, ancak ikinci etapta çok daha çetin bir mücadelenin kendilerini beklediğini söyledi. Hızlıok, “Rakiplerimizin arkasında tüm kent desteğinin olması, özellikle belediyelerden çok ciddi finans yardımı almaları bizim açımızdan dezavantaj. Balıkesir, Bozüyük ve Şanlıurfa, belediyelerinin desteğiyle maddi olarak bizden çok daha rahatlar. Altay’ın 2. Lig’den kurtulması için İzmir’in desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!